Autodistrugerea PSD. Surse: PSD merge cu penalul Ontanu pentru Primaria Sector 2. Grobianul Badulescu va fi si el candidat

politica

Surse din PSD citate de Digi24 anunta ca liderii partidului ii vor valida astazi drept candidati ai PSD pentru primariile Sector 2 si Sector 3 din Bucuresti pe  Neculai Ontanu si Aurelian Badulescu.

Neculai Ontanu este fostul primar al sectorului 2, fost membru UNPR, actualmente fondator al partidului ADER (Ader la Democratie Educatie si Reconstructie). Ontanu isi anuntase deja candidatura la Primarie, sustinut de ADER si PPUSL. Ontanu a scapat de condamnare la inchisoare dupa ce a luat spaga doua terenuri pentru ca faptele s-au prescris.

Conform unor sondaje comandate de PSD, Ontanu are un scor asemnanator cu cel al actualului viceprimar, Dan Cristian Popescu, care va candida, cel mai probabil, independent. PSD mizeaza insa pe voturile pe care le-ar putea castiga Ontanu de la electoratul social democrat.

La votul politic, PNL conduce in sondaje, la distanta mica de PSD. Liberalii nu vor avea insa candidat la sectorul 2, unde il vor sustine pe candiatul USR, Radu Mihaiu.

Aurelian Badulescu, viceprimarul Capitalei in functie, va candida la sectorul 3, sector considerat de necastigat de PSD si PNL. Candidatura lui Badulescu la sectorul 3 are mai mult scopul de a lovi cat mai puternic, cu un candidat cat mai vocal, in Robert Negoita, devenit marele dusman al PSD.

Cei 6 candidati PSD la sectoarele din Capitala vor fi: Daniel Tudorache, Neculai Ontanu, Aurelian Badulescu, Daniel Baluta, Daniel Florea si Gabriel Mutu.

Comitetul Executiv National (CExN) al PSD se reuneste joi pentru a discuta despre alegerile locale si pentru a valida o serie de candidaturi la aceste alegeri.

Presedintele PSD Bucuresti, Gabriela Firea, a declarat marti ca organizatia pe care o conduce are pregatite candidaturile pentru Primariile sectoarelor 2 si 3, care vor fi validate in sedinta de joi a Comitetului Executiv National al partidului.

„Joi, probabil, avem un Comitet Executiv National, in care se vor lua mai multe decizii importante la nivelul tarii si inclusiv pentru Bucuresti. Avem pregatite candidaturile care vor fi validate in CExN pentru Primaria sectorului 2, pentru Primaria sectorului 3, de asemenea, reorganizarea activitatii Organizatiei PSD sector 3 (…). Joi, in sedinta de Comitet Executiv, voi veni ca presedinte PSD Bucuresti si voi prezenta propunerile din partea organizatiei noastre, atat candidatura pentru sectorul 2, cat si cea pentru sectorul 3, precum si toate propunerile de reorganizare pe care le-am gandit”, a spus Firea.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: