Surse: PSD si-a gasit candidat pentru Cotroceni. Va fi lansat chiar astazi de Liviu Dragnea, Iohannis castiga din primul tur

politica

Surse politice anunta ca Liviu Dragnea a decis sa il lanseze in cursa pentru Presedintia Romaniei pe Mihai Fifor, fost ministru al Apararii. Un prim pas in pregatirea acestei candidaturi este instalarea lui Fifor, cu mult tamtam, drept presedinte al Consiliului National al PSD.

Secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, a anuntat deja ca, duminica, la Consiliul National al social-democratilor, presedintele partidului, Liviu Dragnea, va transmite „un mesaj extrem de important, care va crea foarte multe ecouri”.

„Cel mai important lucru la acest Consiliu National va fi mesajul catre tara, catre romani, pe care il va transmite presedintele partidului, Liviu Dragnea. Si ii sfatuiesc pe toti sa fie foarte atenti la acest mesaj, va crea foarte multe ecouri, va fi extrem de important. Si, in primul rand, membrii nostri de partid, simpatizantii si electoratul nostru asteapta in mod clar acest mesaj”, a declarat Codrin Stefanescu, vineri.

Consiliul National al PSD incepe la ora 16,00 si va avea loc la Palatul Parlamentului. Acesta va fi o platforma menita sa propulseze candidatura lui Fifor.

„Se constituie Consiliul National dupa noul statut al partidului, format din parlamentari, senatori, deputati, ministri, presedintii consiliilor judetene, primarii municipiilor resedinta de judet, primarii marilor orase, cate trei primari din principalele comune din fiecare judet, liderul Ligii Alesilor Locali judeteni, europarlamentari, presedinti de organizatii judetene care nu sunt nici ministri, nici parlamentari”, a precizat Stefanescu.

De asemenea, vor fi constituite si Departamentele PSD, „in numar de 24, in oglinda cu ministerele din Guvernul Romaniei”.

„Departamentele Consiliului National se vor intruni saptamanal si tot saptamanal va avea loc sedinta sefilor departamentelor cu presedintele Consiliului National, in functie de temele de actualitate din tara. Departamentele vor fi constituite si la nivel teritorial, vor fi formate din cei mai buni specialisti, cele mai bune cadre pe care PSD le are in toate domeniile de activitate: economic, sanatate, educatie, transporturi, turism si asa mai departe. In cadrul acestor sedinte se va discuta inclusiv despre probleme ridicate de societatea civila, de sindicate, de patronate, cu posibilitati de modificare a unor legi, de completare sau de a se crea noi initiative in domeniu, care sa usureze viata romanilor. Vor avea loc dezbateri pe aceste teme, unele in prezenta mass-media”, a completat Codrin Stefanescu.

„Mihai Fifor este singurul candidat in momentul de fata si este, deja, votat in Comitetul Executiv al partidului ca presedinte interimar pana cand va fi validat in Consiliul National”, a reamintit Codrin Stefanescu.

Dragnea a tinut sa anunte, la inceputul lunii septembrie, ca nu va candida la Presedintie: „Acest lucru nu se va schimba. Cel mai important este ca Iohannis sa nu mai fie presedinte. Nu am vrut niciodata sa candidez, nici acum nu vreau sa candidez, nu cred ca va aparea un motiv care sa ma determine sa ma razgandesc”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: