Surse – Rascoala lui Ciolacu, i se impotriveste lui Dan Voiculescu: „Nu primesc ordine de la Rahova!”

politica

Jurnalistul Sebastian Zachmann anunta ca presedintele PSD, Marcel Ciolacu, refuza sa il sustina pentru Primaria Sectorului 5 pe Vlad Piedone, fiul lui Cristian Popescu Piedone, care acum este la inchisoare. Piedone jr. este sprijinit puternic si de mogulul Dan Voiculescu.

Conform lui Zachmann, care citeaza surse din PSD, Ciolacu i-a transmis lui Piedone senior ca „nu primesc ordine de la Rahova”.

De asemenea, Ciolacu a refuzat-o si pe Gabriela Firea, care a incercat sa il impuna pe Aurelian Badulescu drept candidat al PSD la Primaria Sectorului 5.

Ciolacu il va propune din partea PSD pe Rares Hopinca, in prezent consilier general.

„Dincolo de disputa interna din PSD, favorit pentru Primaria Sectorului 5 e Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu – Piedone. Potrivit sondajelor comandate de PSD, Piedone jr. ar castiga detasat orice competitie pentru Primaria Sectorului 5, indiferent de partidul care l-ar sustine sau de numele contracandidatului.

De ce nu candideaza Piedone jr. din partea PSD? In primul rand, Marcel Ciolacu nu vrea sa asocieze imaginea PSD cu Piedone, condamnat la patru ani de inchisoare in dosarul Colectiv. ‘PSD ar castiga Sectorul 5, dar prejudiciul de imagine ar fi mai puternic la nivel de Bucuresti si la nivel national’, sustin surse din conducerea partidului.

In al doilea rand, Ciolacu a fost deranjat de presiunea pusa de Piedone, de la Rahova, ca fiul sau, Vlad Piedone, sa devina candidatul PSD. ‘Marcel Ciolacu i-a transmis ca nu primeste ordine din puscarie’, potrivit surselor citate.

Vlad Piedone a fost ales deputat pe listele PSD, la Suceava, insa fara a avea tangenta cu partidul. In realitate, a fost o negociere in trei: Piedone senior- Dan Voiculescu – Marcel Ciolacu. Mai intai, Piedone senior a batut palma cu Dan Voiculescu si a candidat la Primaria Sectorului 5 sub sigla PPUSL, partidul fondat de patronul Antenei 3.

Apoi, in schimbul sustinerii media in campania electorala din 2020, Marcel Ciolacu a oferit cateva locuri eligibile pe listele PSD pentru oamenii de incredere ai ‘profesorului’ Voiculescu. Printre cei alesi s-a numarat si Vlad Popescu, fiul lui Piedone. In final, tanarul Popescu a ajuns deputat pe listele PSD, iar consilierii social-democrati din Sectorul 5 i-au asigurat primarului Piedone majoritate in Consiliul local. Asadar, toate partile au avut de castigat.

Acum, Piedone junior va candida pentru functia de primar din partea PPUSL, partidul lui Dan Voiculescu, care l-a propulsat si pe tatal sau ca edil. Micul Piedone a fost ofertat si de AUR, insa a declinat oferta. ‘Familia Piedone ii este fidela lui Voiculescu’, sustin sursele citate”, a scris Zachmann pe site-ul sau.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: