Surse, reactia RAAPPS privind „Palatul Imparatului”: „Nu s-a alocat pana acum lui Klaus Iohannis nicio locuinta ca resedinta dupa terminarea mandatului”

politica

palatul imparatului, klaus iohannis, iohannis protocol, raapps iohannis

Surse din conducerea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) au facut cateva prime precizari, pentru aktual24.ro, in legatura cu „Palatul Imparatului”, materialul Recorder privind vila de pe Bulevardul Aviatorilor. Jurnalistii Recorder sugereaza explicit ca vila, ale carei costuri de renovare se ridica la 7 milioane de euro, ar urma sa fie alocata lui Klaus Iohannis ca resedinta de protocol dupa ce isi va termina mandatul de presedinte.

Conform sursele RAAPPS, pana in acest moment nu a fost alocata presedintelui Klaus Iohannis nicio locuinta de protocol.

Sursele au tinut sa precizeze ca banii incasati pana acum din vanzarea catre PNL a sediilor din Aleea Modrogan au fost transferati catre bugetul de stat, nu au ramas in bugetul regiei. Sursele RAAPS au subliniat ca sediile au fost vandute catre PNL conform evaluarii legale.

Intrebat luni de jurnalisti despre materialul Recorder, premierul Marcel Ciolacu a sustinut ca a cerut detalii de la RAAPPS si Secretariatul General al Guvernului, insa „nu exista nicio hartie de la Cotroceni care sa solicite locuinta pentru Iohannis”.

Citeste si: „Palatul Imparatului”. Administratia Prezidentiala, reactie oficiala: „Nu exista nicio solicitare din partea presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, sau a Administratiei Prezidentiale pentru atribuirea unei locuinte de protocol”

In materialul Recorder se afirma ca banii de la PNL au venit tocmai in momentul in care RAAPPS avea nevoie de fonduri, de inca 3,8 milioane de euro, pentru a finaliza renovarea vilei de pe Aviatorilor.

Materialul realizat de Recorder a depasit 500.000 de vizualizari pe YouTube si este amplu dezbatut pe retelele de socializare.

„Pe Bulevardul Aviatorilor din Bucuresti, intr-una dintre zonele exclusiviste ale Capitalei, a aparut un santier invaluit intr-o secretomanie totala. Lucrarile se desfasoara in spatele unor paravane si sunt atent supravegheate.

Vila de 1200 mp, cu subsol, parter si etaj, garaj si cabina de paza la poarta e a statului si a fost, pana nu demult, sediu de partid. De cateva luni, e transformata, in cel mai mare secret, in resedinta pentru o singura familie, dupa cum scrie in autorizatia de construire obtinuta de Recorder. Iar suma pe care RA-APPS intentioneaza sa o investeasca aici depaseste orice imaginatie: 7 milioane de euro numai pentru renovare si amenajare.

E legitim sa ne intrebam cui i se pregateste. Pe ce si mai ales pentru cine se cheltuiesc, in cel mai mare secret, 7 milioane de euro din bani publici?”, noteaza Recorder.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: