Surse: Rolul lui Piedone este cu totul altul in alegerile din Capitala, Dan Voiculescu are planuri mari. Bugetul de miliarde al Capitalei si alegerile prezidentiale reprezinta principalele tinte ale lui Felix

politica

Cristian Popescu Piedone, Dan Voiculescu, miza, miliarde, Catalin Cirstoiu, PUSL, consiliu local, Bucuresti

Anuntat cu surle si trambite la televiziunile finantate din bani de la guvern drept „candidatul cel mai iubit de bucuresteni” si cotat in sondaje drept castigator sigur, in fata lui Nicusor Dan, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, ar putea sa fie doar o „locomotiva” pentru Partidul Umanist Social Liberal (PUSL), pastorit din umbra de Dan Voiculescu.

Surse politice de nivel inalt au declarat pentru aktual24.ro ca adevarata miza a lui Dan Voiculescu este sa obtina, cu ajutorul „tractiunii” date de prezenta mediatica a lui Piedone, cat mai multe locuri in Consiliul General pentru partidul sau.

De altfel, Piedone vizeaza inclusiv pozitia de viceprimar al Bucurestiului, indiferent care dintre principalii sai contracandidati – Nicusor Dan sau Catalin Cirstoiu – va iesi invingator.

Avand o prezenta puternica in Consiliu, Voiculescu va avea si un cuvant greu de spus in distribuirea bugetului de miliarde de lei al Bucurestiului si in privinta investitiilor private in valoare de 6-7 miliarde de euro, votul consilierilor PUSL putandu-se dovedi decisiv pentru orice decizie legata de impartirea banilor catre companii de stat sau private.

In acest context, pare tot mai clar ca singurul rol al doctorului Catalin Cirstoiu in cursa pentru Bucuresti este „smulgerea” de voturi de la Nicusor Dan, adevaratul candidat, sustinut din umbra, al coalitiei PSD-PNL fiind, de fapt, Piedone, sustin sursele.

De altfel, nu-i lipsit de interes amanuntul anecdotic ca vineri, multi dintre participantii la o manifestare electorala a candidatului oficial al aliantei, Catalin Cirstoiu, au putut fi vazuti, doua ore mai tarziu, la „paranghelia” prilejuita de lansarea in cursa a lui Piedone.

Si se pare ca planurile lui „Dom Profesor” Voiculescu nu se opresc aici. Aceleasi surse semnaleaza ca, indiferent de rezultatul de la locale, Piedone ar putea fi propulsat ulterior drept candidat la presedintie, nu neaparat din convingerea ca va castiga, ci din dorinta de a negocia cat mai „la sange” caruia dintre candidatii ramasi in turul II ii va da voturile. Altfel spus, eternul „facator de presedinti” Dan Voiculescu isi joaca toate cartile, beneficiind si de jokerul Piedone, fiindca stie ca pana la urma ceva tot va castiga…

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: