Surse: Sectia Speciala a ordonat interceptarea unor jurnalisti in urma plangerilor depuse de Sebastian Ghita si de gruparea infractionala PSD din Prahova

politica

Sectia Speciala ar fi dispus ca mai multi jurnalisti sa fie interceptati in dosare penale deschise ca urmare a plangerile facute de fostul deputat PSD Sebastian Ghita, anunta Ionel Stoica, fost jurnalist specializat pe justitie.

„De ce trebuie desfiintata Sectia Speciala, aceasta anexa a PSD-ului? Pentru ca personaje precum Elena Udrea sa nu mai poata pune presiune pe magistratii onesti, pe care-i ameninta cu plangeri penale. In acest caz este vorba de judecatoarea Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucuresti, care a condamnat-o la 8 ani de inchisoare in prima instanta. Justitia se face in sala de judecata, nu la Antena 3 si RTV.

Dar profit de ocazie sa dezvalui un abuz marca Sectia Speciala, faptul ca a interceptat mai multi jurnalisti care au scris despre gulerele albe din Romania. Buna dimineata, Adina Florea! Mandatele de interceptare au fost emise in anchetele deschise in urma plangerilor penale facute de Sebastian Ghita si restul gastii PSD de la Prahova”, a dezvaluit Stoica pe Facebook.

Ionel Stoica, specializat pe Justitie, a lucrat la Adevarul, EVZ si ziare.com.

Un jurnalist din Ploiesti, care deocamdata doreste sa ramana anonim, sustine ca a fost chemat recent la Sectia Speciala, intr-un dosar deschis ca urmare a unei plangeri depuse de Sebastian Ghita, unde i s-a adus la cunostinta de procuror ca a fost interceptat. Mai mult, jurnalistul afirma ca procurorul i-a spus ca si alti jurnalisti ar fi fost interceptati.

Sebastian Ghita are o relatie speciala cu Sectia Speciala. In iunie 2019, procurorii subordonati Adinei Florea au decis a retraga apelul facut de DNA intr-un dosar in care Ghita era achitat de ICCJ. Ghita fusese achitat pe fond de un complet de trei judecatori, printre care se afla si Stefan Pistol (care i-a achitat si pe Dragnea si Tariceanu), dupa ce au fost inlaturate o serie de probe, motivand ca au fost administrate neloial.

Sebastian Ghita a fost trimis, in 2016, in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat de doua infractiuni de dare de mita, cumparare de influenta, spalare de bani, santaj, doua infractiuni de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si conducerea unei masini fara permis.

In rechizitoriul procurorilor se arata ca “in perioada iunie 2013 – primavara anului 2014, in timp ce pe rolul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti se afla, in curs de urmarire penala, o cauza complexa in care se efectuau cercetari cu privire la savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani, mai multe persoane vizate au obtinut informatii confidentiale pe mai multe cai, printre beneficiarii acestor informatii nedestinate publicitatii fiind si Ghita Sebastian Aurelian”.

Informatiile confidentiale priveau obiectul unor cercetari asupra unor persoane fizice sau juridice, masurile de supraveghere tehnica dispuse, masurile preventive ce urmau a fi luate, numele procurorului de caz si ale ofiterilor de politie delegati sa efectueze urmarire penala.

“Concret, folosindu-se de influenta pe care o avea si pe care o exercita efectiv pentru mentinerea si promovarea in functii publice a anumitor persoane, inculpatul Ghita Sebastian Aurelian i-a capacitat pe inculpatii Tudose Liviu Mihail si pe Dosaru Viorel sa-i furnizeze informatii confidentiale din dosarul aflat in curs de urmarire penala”, mai arata rechizitoriul DNA.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: