politica

Surse: Sosoaca se va inscrie in partidul lui Dan Voiculescu. Felix a vorbit deja cu senatoarea-scandal

Senatoarea Diana Sosoaca ca deveni membra a PPU-SL, partidul controlat de Dan Voiculescu, anunta jurnalista Ada Mesesan, fost membra in Consiliul de Adminstratie al TVR.

Intr-un articol publicat in EVZ, Mesesan sustine ca Sosoaca urmeaza sa se inscrie in partidul lui Dan Voiculescu. Sefii EVZ, Dan Andronic si Mirel Curea, sunt de altfel prezenti zi de zi in studiourile Antena 3, postul prin care Voiculescu influenteaza clasa politica.

„Senatoarea Diana Sosoaca se va inscrie in curand intr-o structura politica. Dar nu la PSD, ci in ‘partidul lui Dan Voiculescu’.

Asa este cunoscut in Parlament grupul de patru deputati si un senator care au intrat in noul Legislativ pe listele PSD, partid pe care l-au abandonat in ianuarie 2021 constituind o structura independenta, PPU-SL. Partidul Puterii Umaniste Social-Liberala. Este vorba despre deputatii Gratiela Gavrilescu, Steluta Cataniciu, Vlad Popescu, fiul lui Cristian Piedone, primarul sectorului 5, Ana Loredana Predescu si senatorul Laurentiu Mihai. Au fost membri si ai PSD, si ai ALDE.

Cei cinci demisionari din PSD nu isi pot face insa grup parlamentar pentru ca nu au numarul minim necesar de deputati sau senatori. Respectiv 10 parlamentari in Camera Deputatilor si 7, in Senat. Intentia parlamentarilor lui Dan Voiculescu intrati in Legislativ pe listele PSD este de a reusi sa mai atraga in PPU-SL si alti senatori si deputati. Tintele lor predilecte sunt parlamentarii PSD, dar si deputati si senatori nemultumiti de la PNL si USR-PLUS.

Conform surselor politice, Dan Voiculescu ar fi discutat deja cu ex-senatoarea AUR pentru a o convinge sa se incrie in grupul parlamentar PPU-SL”, a scris Mesesan in EVZ.

Marcel Ciolacu a evitat din rasputeri, marti, sa spuna ceva care ar putea fi interpretat critic de Diana Sosoaca, astfel incat sa il supere pe Dan Voiculescu, cand a fost intrebat daca o primeste pe senatoare in PSD. Ciolacu a laudat-o pe Diana Sosoaca despre care a spus ca „este o aparatoare a unor drepturi cetatenesti”. „Nu am vazut-o ca are derapaje”, a subliniat Ciolacu.

Intrebat de Bogdan Chirieac daca PSD o primeste pe Sosoaca in partid, Ciolacu a evitat sa dea un raspuns concret.

„Nu am avut aceasta discutie cu colegii mei. Nu cred ca, in acest moment, doamna Sosoaca este pe profilul PSD. Nu cred ca doamna Sosoaca poate sa strice relatiile PSD cu Internationala Socialista. Nu am vazut-o ca are derapaje, este o aparatoare a unor drepturi cetatenesti”, a declarat Ciolacu la DC News.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Un nou vaccin ar putea proteja impotriva oricarei tulpini de virus cu o singura injectie

Oamenii de stiinta par a fi aproape de a crea un vaccin „one-and-done” care poate…

21 de minute ago

Fostul lider liberal Theodor Stolojan il vede pe Nicolae Ciuca „mai calificat pentru functia de presedinte decat Geoana, care este un birocrat”

Fostul lider liberal Theodor Stolojan a declarat, vineri la Digi24 ca in cazul in care…

52 de minute ago

Actiuni de intimidare ale Chinei in jurul Taiwanului. Avioane militare chineze „patruleaza” in jurul insulei.

21 de avioane militare chineze au fost detectate in jurul Insulei Taiwan incepand cu ora…

57 de minute ago

Noi evacuari in Indonezia in urma eruptiilor vulcanului Ruang. A fost emisa alerta de tsunami

Peste 2.100 de oameni care locuiesc in apropierea vulcanului Ruang de pe insula indoneziana Sulawesi…

59 de minute ago

Socant: cetateanul american care luptase de partea separatistilor pro-rusi din Donetk ar fi fost violat de acestia inainte de a fi ucis

Z-bloggerul american Russell Bentley (indicativul Texas), in varsta de 64 de ani, care a fost…

O oră ago