Surse: Paul Stanescu si Tudose fac presiuni pentru ca Piedone sa fie sustinut de PSD. Noi surprize se profileaza la orizont

politica

Desi initial ambele partide din coalitie si-au declarat increderea de nezdruncinat in candidatul comun Catalin Cirstoiu, in ultimele zile PSD s-a indepartat tot mai mult de ideea sustinerii acestuia. Surse din cadrul coalitiei au precizat in exclusivitate pentru Aktual24 ca mai multi baroni ai PSD, in frunte cu Paul Stanescu si Mihai Tudose, ar fi facut presiuni asupra lui Marcel Ciolacu, solicitandu-i sa-i retraga sprijinul lui Cirstoiu, pentru a-l favoriza pe Piedone.

Tabara liberala, care nu mai pare dispusa sa cedeze la nesfarsit in fata PSD, a primit insa cu indignare si ostilitate aceasta solutie. „Suntem oameni de onoare, nu ne retragem cuvantul dat. Am spus ca il sustinem pe domnul doctor Cirstoiu, il vom sustine. Acuzele legate de vreo posibila incompatibilitate a dumnealui, de care se leaga PSD, sunt total nefondate si nicio institutie a statului roman nu a facut vreo sesizare in acest sens”, a declarat un inalt oficial liberal.

Pe de alta parte, circula tot mai intens informatia potrivit careia Piedone nu va mai candida din partea PUSL, ci ca independent. Deocamdata nu se cunosc motivele acestei schimbari. Surse consultate de Aktual24 afirma ca este posibil ca Piedone sa fi intrat in conflict cu Dan Voiculescu, dar in egala masura se poate ca Marcel Ciolacu sa fi acceptat cooptarea pe listele PSD pentru consilieri a unor candidati ai PUSL – asa cum s-a intamplat, bunaoara, cu introducerea Mariei Grapini pe lista de la europarlamentare a coalitiei.

Cum insa pana acum niciuna dintre „combinatiile” incercate de Piedone nu s-a materializat, si in randurile PSD, si in cele ale PNL circula varianta ca Piedone sa fie la final abandonat de toata lumea – si de PSD, si de PUSL, si de Dan Voiculescu. Prin urmare, nu este exclus ca aceasta batalie – fara reguli – pentru Bucuresti sa se desfasoare intre Nicusor Dan si Catalin Cirstoiu, au precizat sursele din cadrul coalitiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: