Surse: Tudorel Toader a fost tratat cu dispret in plenul Curtii de la Venetia. Nimeni nu a dorit sa stea de vorba cu el

analize

Surse apropiate Comisiei de la Venetia anunta ca membrii acestui for au fost extrem de iritati de modul in care Tudorel Toader s-a folosit de prestigiul lor pentru a argumenta adoptarea ordonatei de urgenta pe justitie. La recenta sedinta a Comisiei, ministrul a fost ignorat de toti participantii.

„Surse apropiate Comisiei spun ca folosirea de catre dl Toader a recomandarilor acesteia pentru a da noi lovituri Justitiei i-a iritat si mai tare atat pe experti, cat si pe membri. Ca dovada, cu ministrul Toader nu a discutat nimeni la Venetia, nici in comisia preliminara, nici in plen.

Tudorel Toader a mintit, a manipulat, s-a decredibilizat extern total, a ramas doar carcasa ruginita a unui fost profesionist. Este o rusine pentru Romania ca acest autopropus (desemnarea reprezentantului Romaniei in Comisia de la Venetia este singura pentru care ministrul nu a facut niciun simulacru de selectie, propunandu-se direct pe sine) o reprezinta in Comisie, rusine care ar trebui sa inceteze prin demisia impostorului.

Iar acum, ca un mare caracter ce este, incearca sa arunce pisica moarta in curtea Parlamentului atat pentru Legile Justitiei, cat si pentru Coduri.

Este adevarat ca nu au fost formal proiectele domniei sale, dar a fost vreodata prezent pe tot parcursul dezbaterilor din Comisia Iordache, a trimis vreun reprezentant care sa combata modificarile, a dat vreun aviz negativ?”, afirma jurnalista Ioana Ene Dogioiu intr-un text publicat pe ziare.com.

Reforma privind legislatia penala din Romania slabeste lupta impotriva coruptiei si a altor infractiuni grave, afirma Comisia de la Venetia in opinia adoptata vineri. Tot vineri a fost adoptata cu unele amendamente opinia preliminara din iulie referitoare la legile justitiei. Presedintele Klaus Iohannis a afirmat dupa opinia critica a Comisiei de la Venetia privind codurile penale si legile justitiei, ca ministrul Justitiei si-a compromis definitiv credibilitatea acesta fiind un motiv intemeiat pentru a-si prezenta demisia din functie. In replica, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a sustinut ca, intr-o lume normala, este inadmisibil ca presedintele sa astepte demisia ministrului Justitiei pentru proiecte de acte normative care nu au fost initiate, elaborate sau promovate de catre Ministerul Justitiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: