Surse: Un cunoscut jurnalist s-a intalnit recent cu Sebastian Ghita. Unde a fost localizat fugarul

news

Se pare ca fostul deputat Sebastian Ghita a fost localizat, la aproape trei luni de la disparitia sa. Potrivit unor surse de rang inalt care doresc sa isi pastreze anonimatul, fugarul ar fi fost localizat in Serbia, de cateva zile.

Ba, mai mult, Ghita ar fi primit cateva vizite din Romania. Hotnews.ro scrie ca unul dintre cei care l-au vizitat pe Ghita in Serbia este consultantul politic Dan Andronic (patronul EVZ). Contactat de HotNews.ro, Anrondic a declarat ca nu s-a intalnit cu Sebastian Ghita in Serbia. „Nu m-am intalnit cu Ghita, nu m-am vazut cu Ghita de cand a plecat. Si nici nu cred ca e in Serbia.  E o informatie falsa. E o tampenie.” Intrebat in repetate randuri daca a fost in Serbia in ultima perioada, Dan Andronic a refuzat sa raspunda. La insistentele HotNews.ro, Andronic s-a limitat sa spuna urmatoarele: „Raspunsul este am fost in foarte multe locuri, ce importanta are?”.

Ramane de vazut daca aceasta informatie va fi confirmata oficial si de autoritatile sarbe si daca acestea vor proceda la retinerea lui, mai ales ca in aceste conditii s-ar cere extradarea in tara, pentru a fi spus anchetelor.

Deocamdata, Inspectoratul General al Politiei nu confirma aceasta informatie.

„Nu confirmam informatia aparuta in spatiul public privindu-l pe inculpatul Ghita Sebastian. Nici noi, nici procurorul de caz”, au transmis oficiali ai Politiei Romane.

Un lucru este cert, faptul ca intre Romania si Serbia exista inca din 1961 un acord de extradare, astfel ca exista premisele juridice pentru ca Ghita sa fie trimis in Romania.

Sebastian Ghita a fost dat in urmarire nationala pe 5 ianuarie, la scurt timp dupa ce instanta suprema a decis arestarea preventiva in lipsa a fostului deputat.

Sebastian Ghita a fost ultima data la IJP Prahova in ziua de 19 decembrie 2016 pentru a semna in cadrul controlului judiciar pe cautiune. Ulterior, el a fost citat sa se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploiesti in dosarul Ponta-Blair, insa nu a venit, la sediul Parchetului ajungand doar avocatii sai.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: