Surse: USR ar urma sa se rupa, Ciolos isi formeaza un nou partid. Reactia conducerii USR: „Ar fi un serviciu direct facut celor de la PSD si PNL, ar fi o nerozie sa rupa cineva USR-ul”

politica

Fostul lider al USR, Dacian Ciolos urmeaza sa isi anunte in perioada urmatoare demisia din partid, au precizat surse din interiorul formatiunii pentru News.ro. Alaturi de acesta vor mai demisiona si cativa apropiati ai lui, cel mai probabil europarlamentari.

Dacian Ciolos si-a dat demisia de la sefia partidului pe 7 februarie de la sefia partidului, iar in prezent presedinte interimar este fostul ministru al Transporturilor, Catalin Drula. Dupa plecarea lui Ciolos, cateva sute de membri ai USR si-au dat demisia din partid.

Acum, surse din USR precizeaza ca Dacian Ciolos ar urma sa isi anunte demisia si din calitatea de membru al USR, fiind zvonuri ca acesta isi pregateste o noua platforma politica.

USR se pregateste pentru alegeri interne, Congresul partidului urmand sa aiba loc in vara sau in toamna.

Purtatorul de cuvant al USR, Ionut Mosteanu, a declarat luni, ca in sedinta conducerii partidului s-a discutat despre o posibila demisie a lui Dacian Ciolos din partid, si colegii din fostul PLUS care au fost la o discutie cu Dacian Ciolos si cu europarlamentarii, la Bruxelles, au prezentat nemultumirile acestuia. Potrivit lui Mosteanu, orice incercare de rupere a acestui partid ar fi un serviciu direct facut celor de la PSD si PNL si o nerozie.

”Am discutat in Biroul National si despre asta. In primul rand, partidul PLUS nu mai exista, este radiat din registrul partidelor, a fost un proces de fuziune care s-a incheiat. Avem un singur partid. Am discutat in Biroul National pentru ca in Birou sunt colegi care au fost in aceasta deplasare, la Bruxelles. Nu este un secret pentru nimeni, o mare parte din colegii parlamentari din fostul PLUS au fost la o discutie, la Bruxelles, cu Dacian si cu europarlamentarii din fostul PLUS, ne-au confirmat ca au fost aceste discutii, ca au fost nemultumiri si de asemenea, colegii din Biroul National care au fot acolo ne-au confirmat ca nu exista perspectiva ruperii, a scindarii, a plecarii”, a spus Mosteanu.

El a precizat ca va exista o discutie si cu colegii deputati din USR, la ora 14.00, cand are loc sedinta grupului parlamentar.

”O sa discut si cu colegii deputati care au fost acolo, sa vedem ce s-a discutat, daca au mai mult a ne spune. Din punctul meu de vedere, orice incercare de rupere a acestui partid ar fi un serviciu direct facut celor de la PSD si PNL, cred ca ar fi o nerozie sa rupa cineva USR-ul”, a spus Mosteanu.

El a continuat: ”Dincolo de asta, fiecare om politic isi gestioneaza cariera politica asa cum crede de cuviinta” si a mentionat ca fuziunea a fost un lucru bun, iar partidul creste.

Ionut Mosteanu a mai spus ca el personal ”s-a rugat de Dacian Ciolos sa vina in USR, vreo doi ani de zile”. ”Am fost unul dintre cei care au sustinut aceasta fuziune, nu ma voi ruga de nimeni sa ramana”, a mai aratat Mosteanu, adaugand ca cine vrea sa modernizeze Romania, va sta alaturi de ei.

Mosteanu a mai spus ca, dupa ce si-a dat demisia, Ciolos nu s-a mai implicat in actiunile conducerii USR.

Mai mult despre: ,

Comentarii: