Surse: Vasile Dincu va fi dat afara de la Ministerul Apararii. Premierul Ciuca schimba trei ministri

politica

Postul Antena 3 a anuntat, luni dimineata, ca premierul Nicolae Ciuca pregateste o remaniere de amploare a guvernului. Unul dintre ministrii care ar urma sa fie dati afara este Vasile Dincu, ministrul Apararii.

Ciuca ar urma sa schimbe cate un ministru de la fiecare partid care alcatuieste coalitia de guvernare. Astfel, vor fi schimbati ministrul Sporturilor, Eduard Novak (UDMR), ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL) si ministrul Apararii, Vasile Dincu (PSD).

Decia ar urma sa fie anuntata in aceasta saptamana.

Citeste si: Cine cred ca este in spatele operatiunii de inchidere a site-ului aktual24.ro. Suspectul principal este Vasile Dincu, ministrul PSD al Apararii

In urma cu o luna, Ciuca anuntase ca a facut o „evaluare” si ca nu va schimba niciun ministru.

„Evaluarea de etapa a membrilor Cabinetului am facut-o pe baza a zece criterii obiective raportate la asteptarile cetateanului si societatii romanesti. Stadiul indeplinirii Programului de Guvernare, angajamentul in baza caruia am preluat responsabilitatea guvernarii, si al Programului Sprijin pentru Romania, a fost corelat eforturilor de a asigura finantarea masurilor luate din surse interne si externe. Iar in acest sens am monitorizat cu atentie si m-am bucurat sa constat ca fiecare membru al Cabinetului a abordat cu multa seriozitate angajamentul de indeplinire a tintelor, jaloanelor si reformelor din PNRR, ceea ce ne ofera sansa accesarii acestui mecanism de finantare european”, a spus Ciuca intr-un mesaj in care a facut bilantul primelor 7 luni de guvernare.

„Aceeasi importanta am acordat-o atragerii celorlalte fonduri europene puse la dispozitia Romaniei prin Cadrul financiar multianual 2014-2020 si pregatirii proiectelor pentru finantarea din actualul exercitiu financiar. Modul in care resursele nationale si europene au fost utilizate in beneficiul oamenilor si dezvoltarii comunitatilor este un alt criteriu care a stat la baza evaluarii echipei guvernamentale”, a adaugat el.

„La fel de importante au fost si raman pentru fiecare membru al echipei guvernamentale respectarea criteriilor de integritate si de transparenta, valori fara de care nicio politica guvernamentala nu ar avea credibilitate. Avem datoria morala si responsabilitatea de a veni in fata cetatenilor si a le prezenta onest ce am facut pana acum si ce ne-am propus in continuare. Am facut-o si o voi face de fiecare data. Sustinerea romanilor este fundamentul pe care putem construi mai departe, iar stabilitatea echipei de ministri ofera garantia ca vom actiona in continuare responsabil pentru atingerea obiectivelor cetatenilor nostri si pentru continuarea procesului de modernizare a Romaniei”, a mai spus Ciuca.

„Romania este astazi o tara sigura si stabila social, economic si politic, pregatita sa depaseasca cu bine efectele crizelor cu care ne confruntam si sa se angajeze pe drumul reformelor, modernizarii si dezvoltarii. In cele sapte luni, am asigurat cetatenilor nostri si economiei nationale garantii de securitate, in pofida riscurilor pe care le implica razboiul de la granita. Niciodata Romania nu a fost mai aparata decat este acum ca stat membru NATO si UE. Acest statut al tarii noastre, noul Concept Strategic al NATO adoptat recent la Madrid si armata nationala in continua modernizare ofera mai departe securitate romanilor, dar si refugiatilor ucraineni care aleg sa ramana in Romania”, a mai spus premierul.

Citeste si:

Ministrul Dincu, discurs extremisto-AUR-ist: „Acum cand se intalnesc doi barbati vorbesc despre epilare si pedichiura”

Ministrul Dincu dezvaluie informatii secrete: „Noaptea aceasta Rusia va declansa un asalt total asupra Kievului. Luni seara cel tarziu sa aiba cucerit Kievul”

Dincu, mesaj umilitor la adresa refugiatilor: „Vine o populatie saraca, care nu isi mai permite sa tranziteze prin Romania. Vor trebui sa ramana in Romania”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: