SURSE: Viitorul premier va fi un TEHNOCRAT. Au cazut de acord asupra NUMELUI

news

Dacian Ciolos, fostul comisar european pentru agricultura, va fi noul prim-ministru al Romaniei, scrie joi portalul EurActiv, care citeaza surse despre care afirma ca sunt „credibile”, dar nu le precizeaza.

In conditiile in care, in pofida demisiei premierului Victor Ponta, protestele continua in Romania, a devenit clar ca Ciolos va prelua postul de sef al executivului pana la alegerile care se vor desfasura in decembrie 2016, relateaza mai departe EurActiv.

Conform acestui site, Ciolos ar urma sa conduca un asa-numit ‘guvern de salvare nationala’, intrucat situatia in Romania pare a fi foarte ingrijoratoare, mentionand de asemenea ca aceasta numire ar fi o idee buna in conditiile in care fostul comisar european este apreciat la Bruxelles si in plus este una dintre putinele figuri publice din Romania nesuspectate de coruptie.

Euractiv prezinta succint biografia sa, subliniind ca Ciolos este perceput ca fiind independent politic, desi in Comisia condusa de Jose Manuel Barroso era vazut drept afiliat Partidului Popular European (PPE), intrucat el a fost propus pentru postul de comisar european de presedintele Traian Basescu, de asemenea afiliat grupului popular.

Pe de alta parte, in timpul mandatului sau de comisar, s-a considerat ca Ciolos a fost influentat de Franta, multi numindu-l ‘al doilea comisar francez’, fapt ce nu l-a afectat pe plan politic intern in Romania, tara ce are o puternica simpatie fata de Franta, scrie in continuare site-ul EurActiv, amintind ca sotia lui Ciolos este franceza.

In pofida bunei sale reputatii, Ciolos nu a obtinut un al doilea mandat de comisar european, intrucat Victor Ponta a dorit ca un membru al partidului sau social-democrat sa ocupe postul de comisar alocat Romaniei, in final acesta fiind obtinut de Corina Cretu.

Si mass-media din Romania a evocat numele lui Ciolos ca posibil premier, dar el a calificat aceste relatari drept speculatii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: