Suspecti de CRIME DE RAZBOI, depistati printre refugiatii din Olanda

externe

Autoritatile olandeze s-au vazut nevoite sa refuze acordarea statutului de refugiat pentru cinci solicitanti de azil, dupa ce au descoperit ca acestia sunt suspectati de crime de razboi, scrie dutchnews.nl. Situatia altor 15 refugiati este inca atent analizata.

Cateva mii de refugiati sirieni care au ajuns in Olanda din august si pana acum.

Anul trecut, Fred Teeven, ministrul Justitiei din aceasta tara, a anuntat ca 30 de persoane nu au primit permis de sedere din cauza suspiciunii cu privire la implicariea lor in crime de razboi.

Cu toate acestea, pentru Olanda este destul de dificil sa ii trimita inapoi in Siria pe solicitantii de azil. In 2011, Olanda a oprit deportarea refugiatilor inapoi in Siria, din cauza situatiei nesigure a acestei tari. Serviciul pentru deportari are in prezent 180 de dosare de respingere a statutului de refugiat, insa doar 10 au fost trimise inapoi in tara. Dintre cele 180 de dosare, 60% sunt ale unor cetateni afgani, iar restul, ale unor persoane care provin din Rwanda, Congo si Nigeria. Multi dintre cetatenii afgani sunt considerati criminali de razboi, deoarece au lucrat pentru serviciul de securitate al tarii in timpul regimului comunist.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: