Suspendare la plata ratelor pentru credite. Joi se da ordonanta de urgenta, perioada va fi cel mai probabil de sase luni

news

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat marti seara ca, cel mai probabil, plata ratelor pentru credite va fi suspendata pentru sase luni in cazul celor care intampina dificultati financiare.

Citu a spus ca Guvernul va da joi o ordonanda de urgenta prin care se prevede ca romanii care nu-si pot plati ratele pot merge la banca pentru a depune o cerere si vor primi o pasuire. Astfel, isi vor putea suspenda plata ratelor. Perioada de suspendare nu a fost decisa inca, dar cel mai probabil va fi de sase luni.

„Mai aproape de sase luni. Va fi o pasuire, nu o stergere a ratelor. O pasuire si pentru persoane fizice si ii vom ajuta si dupa aceea”, a spus ministrul la Digi24.

„Este un prim pas pentru a veni cu o solutie pentru toti clientii pe care o vom anunta joi, printr-o ordonanta. Va merge pentru o perioada mai mare decat starea de urgenta. Va fi implicat si statul. Cei care vor cere, vor avea acces la aceasta facilitate. (…) Va fi vorba despre luni, nu despre ani. Eu voi prezenta premierului o solutie finala si va fi decisa in sedinta de guvern de joi”, a adaugat ministrul Finantelor.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: