„Suspendare si demitere”. Gabriela Firea isi taie singura craca, Opozitia actioneaza

politica

Consilierul general Ciprian Ciucu (PNL) sustine, vineri, intr-un mesaj transmis primarului general Gabriela Firea, ca ”neaplicarea hotararilor judecatoresti este un motiv serios de suspendare si demitere”. ”Cand Gabriela Firea va cadea, de la companii i se va trage”, scrie consilierul pe Facebook.

”Doamna Primar Firea, mare atentie, neaplicarea hotararilor judecatoresti este un motiv serios de suspendare si demitere! M-ati auzit de multe ori spunand asta”, a scrie, vineri, Ciprian Ciucu pe Facebook.

Anterior, intr-un alt pesaj postat pe contul sau, consilierul general a afirmat ca ”infiintarea ilegala a celor 22 de companii nu este un mizilic”. ”Cand Gabriela Firea va cadea, de la companii i se va trage”, mai scrie Ciucu, citat de news.ro.

Potrivit acestuia, exista mai multi pasi care trebuie urmati pentru remedierea situatiei.

”1. Companiile trebuie lichidate, aici nu mai incape indoiala. Ar putea fi salvate (ilegalitatea reparata) daca G. Firea ar primi 2/3 din voturi, pe fiecare firma in parte; Ceea ce nu se va intampla. 2. Sunt doua tipuri de companii. Unele in care avem piata libera functionala (ex. paza, IT, consultanta, publicitate, agrement) si unele in care avem monopol natural, atributii sau proprietati de jure ale orasului/autoritatii locale (ex. managementul traficului, iluminat public, termoficare). 3. Din punctul meu de vedere majoritatea covarsitoare trebuie lichidate imediat, prejudiciile limitate si recuperat rapid ce se poate recupera; 4. Trebuie insa sa vedem ce solutii avem pe termen foarte scurt acolo unde nu avem piata functionala. De exemplu, contractul cu Luxtenul s-a terminat iar iluminatul public este acum operat de firma facuta de Firea. 5. O alta situatie este ca a desfiintat (chiar de curand) unele dintre admnistratiile din domeniile in care a facut firmele, sau le-a redus cu mult capacitatile! De exemplu in domeniul parcarilor, strazilor si parcurilor”, explica Ciucu.

Acesta sustine ca ”sute de milioane de euro, vreo 600 de milioane, au fost deja bagate in aceste firme”.

Consilierul general afirma ca ”administratia Firea are o singura iesire posibila: sa lase coada jos, sa lase aroganta si agresivitatea si sa ne punem cu TOTII la masa”.

”Discutam cu argumente ce facem cu firmele pe care daca le-am lichida maine ar fi jale (iluminat de exemplu), decidem daca le pastram pe temen scurt pe acelea care este musai (nu vad sa fie mai mult de vreo 2 sau 3), decidem ce facem pe mai departe pe fiecare domeniu in care a infiintat aceste firme. (Cele 2-3 firme trebuie pastrate doar pana cand vom atribui, in conditii de piata, transparent, la preturi avantajoase serviciile de utilitati). Discutam civilizat, transparent, cu argumente, de fata cu presa si cetatenii. Este EXCLUSIV vina Gabrielei Firea pentru acesta situatie! Nimeni in istoria mondiala a admnistratiei publice nu a mai incercat sa faca de la zero 22 de companii de stat in tot atatea domenii. Functional, logistic, sunt condamnate sa fie slabe iar serviciile lor proaste! Si, pe deasupra, infiintate si ILEGAL, si cu dispret total fata de opozitie! Nimeni!”, isi inchie mesajul consilierul general.

Acesta felicita USR pentru castigul din instanta si ii invita pe toti sa repare ”ce a stricat Firea”.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, joi, anularea tuturor hotararilor de infiintare a companiilor municipale ale Primariei Capitalei, in urma unui proces initiat de USR Bucuresti, in anul 2017. Decizia instantei este definitiva.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, vineri, ca, prin infiintarea companiilor municipale, s-a dorit ”starpirea mafiei din Capitala”, ea anuntand ca asteapta motivarea instantei. Firea sustine ca nu vor fi desfiintate societatile, pentru ca au activitate, si precizeaza ca vor fi folosite toate caile de atac.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: