Suspendarea platii ratelor la credite, vine marele anunt. Ministrul Finantelor: „Peste maxim 48 de ore va vom prezenta decizia”

money

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a anuntat luni ca discuta cu Banca Nationala a Romaniei si cu sistemul bancar o solutie pentru clientii bancilor, ce ar putea fi prezentata in maximum 48 de ore.

„Suntem foarte aproape, si aici este o veste foarte buna pentru romani, suntem foarte aproape pentru o solutie pentru clientii bancilor, o solutie pe care o discutam cu Banca Nationala si cu sistemul bancar, pe care o vom prezenta, cred eu, in maxim 48 de ore,” a transmis Citu printr-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

Pe de alta parte, acesta a mai precizat ca IMM-urile care vor acceseze linia de credit pentru investitii sau capital de lucru nu au nevoie de certificat de stare de urgenta.

„Nu este nevoie de niciun fel de certificat de stare de urgenta pentru IMM-urile care vor sa acceseze acea linie de credit pentru investitii sau capital de lucru care sunt garantate in functie de suma pana la 90% din credit, cu dobanda subventionata suta la suta pe perioada starii de urgenta. Pentru acestea, asa cum scrie in Ordonanta 29 din 2020 nu este nevoie de certificat de stare de urgenta. Am vrut sa clarific acest lucru pentru ca am vazut foarte multe informatii in spatiul public neadevarate”, a explicat ministrul Finantelor.

Mai mult despre: ,


Comentarii: