Suspiciune de coronavirus in Romania. O femeie din Suceava, venita din China, a fost dusa de urgenta la Iasi cu o masina speciala

actualitate

O profesoara de engleza in varsta de 33 de ani din Suceava, care s-a reintors la sfarsitul lunii ianuarie din China, a fost internata, vineri, in Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Suceava cu suspiciune de infectie cu coronavirus, fiind transferata ulterior la Iasi.

Directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu, a declarat, pentru Agerpres, ca femeia s-a intors din China pe 1 februarie, iar de pe 2 februarie a inceput sa se simta rau, vineri luand decizia de a se prezenta la spital.

Potrivit lui Boliacu, femeia a venit din China pe ruta Hong Kong-Londra-Suceava si nu a declarat pe aeroport, la sosirea in Suceava, ca vine din China.

Pacienta a declarat, potrivit DSP Suceava, ca nu a intrat in contact decat cu parintii ei. Conform protocolului, a fost declansata o ancheta epidemiologica cu privire la persoanele cu care femeia a intrat in contact.

Potrivit lui Boliacu, persoana suspecta de infectie cu coronavirus s-ar fi prezentat singura la spital, vineri, si urmeaza sa fie transferata la Spitalul Clinic de Boli Infectioase „Sfanta Parascheva” din Iasi.

”A venit pe ruta Hong Kong-Londra-Suceava si nu a declarat cum era normal ca vine din China A venit pe pe 1 februarie. De pe 2 februarie a inceput sa aiba stari febrile, a luat tratament fara prescriptia medicului, dupa ureche, si cand s-a simtit mai rau a venit la spital (…) A fost izolata, a fost urcata intr-o masina de transport speciala si a plecat la Iasi”, a mai spus Boliacu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: