Suspiciuni de coronavirus in sediul Guvernului. Se fac verificari

news

In contextul anchetei epidemiologice care este desfasurata in acest moment in legatura cu femeia de 42 de ani din Bucuresti confirmata cu coronavirus (COVID-19) in cursul zilei de duminica, se fac verificari cu privire la posibili contacti ai acesteia din randul personalului care lucreaza in cladirea Guvernului.

„Facem precizarea ca s-au luat masuri preventive in acest caz, fiind limitat orice contact cu terte parti pe care l-ar fi putut avea doua dintre persoanele despre care s-ar putea considera ca au contact cu femeia de 42 de ani, solicitandu-li-se sa ramana la domiciliu impreuna cu familia”, afirma Grupul de Comunicare Strategica (GSC).

Conform unor surse guvernamentale, ar fi vorba de contact cu personalul de la bucataria Guvernului.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anuntat, luni, suspendarea zborurilor din si catre Italia pana pe 23 martie.

Potrivit acestuia, decizia a fost luata in cadrul Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

„Se aproba suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Italia si din Italia catre Romania pentru toate aeroporturile din tara incepand cu 9 martie 2020 ora 12,00 (ora Romaniei) pana pe 23 martie ora 12,00 (ora Romaniei)”, a afirmat Vela intr-o conferinta de presa.

El a precizat, totodata, ca operatorii aerieni au obligatia de a comunica cetatenilor romani care se vor imbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud catre Romania, cu escala, faptul ca vor intra in carantina pe teritoriul Romaniei si isi vor asuma aceasta responsabilitate prin completarea unei declaratii pe proprie raspundere la imbarcarea in aeronava. De asemenea, operatorii aerieni nu vor permite imbarcarea cetatenilor straini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud catre Romania cu escala.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: