Sustinere fara precedent. Parlamentul European acuza „comportamentul inacceptabil” fata de Kovesi. Regimul mafiot al PSD este pus la zid

news

Parlamentul European va transmite o scrisoare Guvernului Dancila in care isi va manifesta protestul fata de ”comportamentul inacceptabil” manifestat fata de Laura Codruta Kovesi, care a fost pusa sub control judiciar de Sectia speciala de investigare a magistratilor. Scrisoarea va fi semnata de presedintele PE, Antonio Tajani, anunta surse politice de la Bruxelles, citate de g4media.ro.

Mai mult, Tajani va face, in deschiderea sesiunii plenare a Parlamentului European, o declaratie de sustinere fata de Laura Codruta Kovesi, reafirmand sprijinul PE pentru ca fosta sefa a DNA sa ocupe functia de procuror-sef al Parchetului European, au mai explicat sursele citate. Sedinta PE va incepe azi la ora 14:00, ora Romaniei.

Potrivit acestora, decizia a fost luata miercuri dimineata in cadrul Conferintei presedintilor (liderii grupurilor politice si presedintele PE), care a inceput la 9:30, ora Romaniei.

Sursele citate au mai explicat ca cele doua propuneri – declaratia de sustinere din partea presedintelui PE si trimiterea unei scrisori Guvernului de la Bucuresti – au fost facute de co-presedinta grupului Verzilor, Ska Keller, si au fost sustinute de PPE si ALDE.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: