Sustinuta puternic de Antena 3, noua sefa a CSM trebuie acum sa-si arate recunostinta. Se cere ca „20-30 de judecatori” sa fie dati afara

news

Alegerea Simonei Marcu ca sefa a CSM a creat o imensa satisfactie la Antena 3. Unul dinyre incitatii de casa ai postului, Razvan Savaliuc, are numai cuvinte de lauda la adresa judecatoarei. Dar si solicitari.

„Doamna Marcu face parte din zona sanatoasa a Justitiei, s-a opus in trecut abuzurilor din sistem”, a declarat Savaliuc la Antena 3.

Pe site-ul sau, luju.ro, se afirma chiar ca „este cea mai buna varianta si daca avem in vedere prestatia ireprosabila pe care judecatoarea Simona Marcu, una dintre doamnele Justitiei din CSM, a avut-o in anul 2017. Sa ne amintim doar de momentul in care judecatoarea Marcu a cerut cercetarea disciplinara a Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar, zis Lazarica, pentru declaratiile politice inadmisibile pe care acesta le-a facut”.

El i-a cerut ca CSM sa faca in asa fel incat justitia sa „nu mai distruga oameni”.

„Independenta justitiei nu se poate traduce prin oameni distrusi”, spune Savaliuc, care considera ca actualmente „nu putem vorbi de independenta justitiei ci de cetateni distrusi de un sistem corupt prin justitie”.

Savaliuc isi doreste, pentru 2018, sa existe o responsabilizare a magistratilor, referindu-se desigur la noile modificari legislative.

„Daca va fi vorba sa dam afara 10 — 20 de judecatori sa nu ne temem, pentru ca cel ce plateste judecatorii e cetateanul”, spune Savaliuc. „Cetateanul care se duce in instantele respective si e calcat in picioare, nici macar nu exista rabdare sa-l asculte”.

Savaliuc nu a ratat ocazia de a se razboi si cu procurorii.

„Procurorii au facut o coalitie pentru a distruge elitele — parca se aduna periodic si vad ce cap mare sa mai distruga”, comenteaza Savaliuc.

Cazul doctorului Lucan e un exemplu in aceste sens — „Omul asta e linsat mediatic prin informatii date de procurori”, spune Savaliuc, care se intreaba „ce instanta va mai da acum un verdict neinfluentat de linsajul mediatic?”.

Declaratiile lui Savaliuc au fost preluate pe larg de site-ul de propaganda rusa sputnik.md.

savaliuc

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: