Sute de admiratori au felicitat-o degeaba. Carmen Avram NU a participat deloc la dezbaterea privind drepturile muncitorilor transfrontalieri

politica

Corespondentul Europa Libera la Bruxelles, Dan Alexe, anunta ca europarlamentarul PSD Carmen Avram nu a participat si nu a avut nicio interventie in cadrul dezbaterii din Parlamentul European privind drepturile muncitorilor transfrontalieri. Ea a lasat insa de inteles, luni, ca dezbaterea este meritul ei, fiind felicitata de sute de admiratori.

„Asa cum anticipasem, eurodeputata PSD Carmen Avram nu a participat la discutia de azi dintr-un comitet al Parlamentului European in legatura cu drepturile muncitorilor transfrontalieri precum cei din Romania.

Putea s-o faca, mare parte din interventii, in Comitetul pentru Munca si Afaceri Sociale (EMPL), au avut loc prin video, de acasa, pentru deputatii care n-au putut sa se deplaseze la Bruxelles. Carmen Avram n-a participat, asadar, desi ieri anunta discutia cu pompa subtila (“primul pas spre dreptate”, “abuzuri josnice” etc.), de parca ea ar fi organizat dezbaterea, declansand astfel felicitarile a sute de fani (reali sau nu).

Ar trebui sa nu se mai osteneasca sa ne rezume agenda Parlamentului. Lucrarile Parlamentului UE sunt accesibile oricui pe internet. Ne intrebam daca macar s-o fi uitat si ea, sa vada cum functioneaza o dezbatere. Din partea Romaniei a vorbit doar Dragos Pislaru de la Renew (PLUS), care chiar era in sala si care se pare ca a fost adevaratul initiator al discutiei”, a scris Alexe pe Facebook.

Luni, Dan Alexe a acuzat-o pe  Carmen Avram de „impostura si hotie” dupa ce aceasta a lasat de inteles are un rol important in dezbaterea de la Bruxelles privind situatia muncitorilor transfrontalieri.

„Cum se petrece o hotie si o impostura. Cazul Carmen Avram:

Maine, marti, in Comitetul pentru Munca si Afaceri Sociale (EMPL) din Parlamentul European se discuta, la cererea sefei comitetului, o slovaca eurosceptica (Lucia Duris, zisa si Nicholsonova, caci a fost maritata cu un canadian), din grupul ECR, situatia muncitorilor transfrontalieri. Si a romanilor, desigur, dar discutia nu a fost lansata de romani, ci de aceasta slovaca eurosceptica.

Carmen Avram nu are nimic de-a face cu aceasta discutie, nici cu acel comitet (din care nu face parte nimeni din PSD), dar ea scrie suficient de abil ca sa para ca ar veni de la ea, sau ca ea ar avea ceva de-a face cu asta: — ‘abuzurile la care au fost supusi muncitorii romani, trimisi de ‘guvernul meu’; ‘abuzuri josnice, care i-au transformat pe romani in sclavi’, ‘discutiile au fost decise’… etc.

Ea probabil nu va fi prezenta, n-a lucrat la asta, nu face parte din respectivul comitet parlamentar. Dar, sute de oameni o felicita pe FB pentru postarea ei privind un eveniment care nu-i apartine si la care nu poate sa participe, presupunand ca s-ar duce, pentru ca ea nu face parte din respectivul comitet. Dar primeste nesfarsite laude pentru patriotism si devotament”, a scris Alexe pe Facebook.

Iata postarea lui Carmen Avram, la care face referire Dan Alexe.

„Primul pas spre dreptate: maine, abuzurile la care au fost supusi multi dintre muncitorii romani, trimisi de ‘guvernul meu’, in orb, la sparanghel, vor fi luate in dezbatere de comisia de specialitate a Parlamentului European. Discutiile au fost decise dupa marturiile ‘revoltatoare privind situatia precara cu care s-au confruntat poate sute de mii de muncitori sezonieri’, spune Parlamentul. Aceste abuzuri josnice, care i-au transformat pe romani in sclavi, trebuie sa dispara pentru totdeauna”, a scris Carmen Avram.

Iata si o parte dintre felicitarile primite de Carmen Avram. Europarlamentarul PSD nu a facut nicio precizare privind rolul ei in aceasta dezbatere.

Mai mult despre: ,

Comentarii: