Peste 1.500 de oameni au protestat in fata Guvernului: „Oprea ASASIN! Izmenar cu GIROFAR, demisia!”

news

Peste 1.500 de oameni au protestat in fata Guvernului, solicitand demisia lui Gabriel Oprea. Ei au venit in mars din Piata Universitatii.

Protestatarii au strigat: „Oprea asasin!”, „Oprea, afara din minister si afara din guvern”, „Iesi afara, javra ordinara”, Interesul national, alipit pentru penal!”,”PSD, UNPR aceeasi mizerie”.

Protestul a inceput in Piata Universitatii. „Jos Oprea”, „Ajunge cu acesti politicieni murdari”, „Demisia” si „General Izmana, arzi gazul de pomana” au fost cateva din scandarile protestatarilor in Piata Universitatii. Acestia au tinut si un moment de reculegere in memoria politistului Cosmin Bogdan Gigina.

Un participant a declarat ca a vazut personal ce inseamna sa ai de a face cu coloana oficiala a lui Gabriel Oprea. „Pe 27 septembrie, duminica, pe o ploaie grea, am vazut ca traficul este blocat. Era 11 noaptea, erau politisti, m-am gandit ca trece iar vreo coloana. S-a facut verde, o masina a trecut, si s-au declansat sirenele. Apoi am vazut cum trece un Audi in viteza, nu era coloana lui Iohannis, caci stiam ca acesta este in America. Soferul a fost oprit si amendat, am incercat sa-i pun o vorba buna, politistul a spus ca nu are ce sa faca. S-a intamplat la 50 de metri de locul in care a murit politistul”, a povestit acesta jurnalistilor.

soimaru

„Aceasta este o adunare civica, nu este una politica, este adunarea cetatenilor. Acestia trebuie sa protesteze cand se intampla un abuz. Astazi este vorba de dl Oprea. Acesta nu conduce doar un partid, este o tumoare a democratiei. Atata timp cat acesta ocupa o pozitie cheie in guvern, nu avem garantia ca cursul anchetei nu va fi afectat. Piata Universitatii a facut numerosi politicieni sa tremure. Astazi este randul dl-ui Oprea. Suntem aici sa ne exprimam solidaritatea cu familia si colegii victimei”, a declarat la portavoce unul dintre liderii protestatarilor.

Dupa o ora, participantii au plecat scandand „Demisia” spre Ministerul de Interne. Acolo, ei au strigat: „Demisia”,  „Jos Oprea, „UNPR, maxima mizerie”, „Oprea, nu rezisti nici cu mii de securisti”, „Oprea judecat pentru sangele varsat”.

Protestul a fost anuntat si organizat pe Facebook, pe pagina „Nu abuzului de putere! Oprea, demisia!”.

„Consideram total inacceptabil abuzul de putere de care se face vinovat Gabriel Oprea, ministru de interne si vice-premier in Guvernul Romaniei.Suntem indignati vazand tentativele de musamalizare a tragediei de catre reprezentanti ai guvernului, ministerului si unei parti a mass-mediei. Deplangem moartea la datorie a unui tanar politist, o moarte pentru care Gabriel Oprea se afla in culpa morala si institutionala. Dorim o ancheta libera de influenta politica si realizata in deplina transparenta. Dar inainte de acest lucru cerem demisia lui Gabriel Oprea din toate functiile executive pe care le ocupa”, scriu initiatorii protestului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: