Sute de oameni sunt din nou in Piata Victoriei, la scurt timp dupa ce Comisia Europeana le-a dat dreptate protestatarilor. PSD continua sa sfideze – Video

news

Sute de protestatari s-au strans din nou, miercuri, de Ziua Micii Uniri, in Piata Victoriei din Bucuresti.

UPDATE: Un grup compact de 30-40 de tineri si-a facut aparitia printre protestatari scandand mesaje specifice galeriilor de fotbal.

Protestul are loc la cateva ore dupa ce Comisia Europeana a cerut Parlamentului de la Bucuresti sa „regandeasca: legile justitiei.

Intrebat de Adevarul de ce PSD le permite celor cu probleme penale sa faca parte din guvern, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a raspuns: „De ce? Pentru ca putem”.

Protestul este numit sugestiv „Hora Unirii Noastre pentru o justitie independenta neaservita politic, impotriva politicienilor penali si corupti”.

„In anul Centenarului Marii Uniri, la 159 de ani de la Mica Unire (Unirea Principatelor Romane), mergem cu mic, cu mare, in Piata Victoriei din Bucuresti pentru a transmite un mesaj clar clasei politice: Uniti toti, scapam tara de hoti!

Romania trebuie sa fie condusa de politicieni integri si competenti, nu de politicieni penali si corupti! Vom lupta pana la capat pana cand vom avea o generatie de politicieni cu care sa ne mandrim si pe care sa ii respectam!”, se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

Organizatorii scriu ca protestul a fost notificat si inregistrat pentru toata luna ianuarie, pentru intervalul orar 18:00 – 23:00.

Evenimentul este organizat de comunitatile: insist, deci REZIST; rezist, deci EXIST, Reusim, Insistam pentru Romania Demna, Vrem lustratia clasei politice, Spatiu liber de coruptie. #VaVedem din Bucuresti, Rezist.TV si Rezistentii din Piata Victoriei.

Sambata, peste 70.000 de persoane au iesit in strada la Bucuresti, si alte in jur de 20.000 au protestat in orasele din tara si din strainatate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: