externe

Sute de persoane au manifestat la Tel Aviv impotriva formarii Garzii Nationale sub directa conducere a lui Ben Gvir

Sute de oameni au protestat, miercuri seara, la Tel Aviv, impotriva propunerii de infiintare a unei noi Garzi Nationale care sa raspunda direct ministrului de extrema dreapta Itamar Ben Gvir, potrivit The Times of Israel.

Mai multe drumuri centrale din orasul de coasta au fost inchise din cauza protestului, care are loc sub bannerul „Nu militiei lui Ben Gvir”.

Mitinguri similare aveau loc in alte cateva orase mari, potrivit stirilor Walla.

Pentru a obtine sprijinul lui Ben Gvir, in privinta suspendarii reformei judiciare, Netanyahu a facut o concesie care i-a lasat pe critici furiosi si pe Ben Gvir ranjind: Garda Nationala (in prezent o unitate a Politiei de Frontiera) va fi predata Ministerului Securitatii Nationale, care este in prezent condus de Ben Gvir (Politia de Frontiera ar fi apoi inglobata in Garda Nationala reconstituita).

Anuntul a venit dupa ce Ben Gvir ar fi amenintat ca va iesi de la guvernare, punand in pericol coalitia, daca Netanyahu va merge mai departe cu suspendarea revizuirii judiciare.

„Reforma va trece. Se va infiinta Garda Nationala. Bugetul pe care l-am cerut pentru Ministerul Securitatii Nationale va trece in intregime”, a scris Ben Gvir pe Twitter. „Nimeni nu ne va speria. Nimeni nu va reusi sa schimbe decizia poporului.”

Ben Gvir a cerut de multa vreme crearea unei asa-zise garzi nationale sub controlul sau direct. El a spus ca incearca sa infiinteze o garda nationala voluntara care sa fie desfasurata in vremuri de tulburari etnice, cum au fost revoltele rasiale evreiesti-arabe din mai 2021 care au avut loc in unele orase israeliene, pe fondul razboiului cu gruparea terorista Hamas, in Fasia Gaza.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Ciolacu, pocnit de amnezie: „Nu stiu cine este Ion Doldurea”. Doldurea, baron local PSD, este tatal patronului statiei GPL de la Crevedia

Premierul PSD Marcel Ciolacu a pretins miercuri ca nu mai stie cine este Ion Doldurea,…

37 de minute ago

Sondaj la Brasov: Coliban (USR) – 54,6%, Scripcaru (PSD-PNL) – 45,4%. Surse: „Nemultumiri mari in PSD si PNL”

Sondaj dezastruos pentru alianta PSD-PNL la Brasov. Candidatul aliantei, fostul primar George Scripcaru, se afla…

O oră ago

Firea nu pricepe: „Ce sunt rechinii imobiliari?”. Ea acuza o „campanie facuta pe minciuna si pe ura si mai ales pe dezinformare”

Gabriela Firea, candidata PSD la Primaria Capitalei a lansat un nou atac la adresa lui…

25 de minute ago

Ucraina a lovit mai multe rafinarii rusesti peste noapte, in ciuda avertismentelor SUA. Incendii au izbucnit in jurul orasului Smolensk

Ucraina a lansat atacuri cu drone asupra mai multor rafinarii de petrol rusesti in cursul…

O oră ago

Tehnici disperate. Rusia foloseste masive perdele de fum pentru a evita atacul dronelor ucrainene – Video

Fortele rusesti ar fi produs cea mai mare perdea de fum de pana acum in…

O oră ago

„Petrolul rusesc continua sa curga in Marea Britanie” prin intermediul unei portite legislative. Cum reuseste Rusia sa faca afaceri in continuare cu Londra

Marea Britanie a fost acuzata ca "ajuta Rusia sa plateasca pentru razboiul impotriva Ucrainei" dupa…

O oră ago