Sute de refugiati au DISPARUT din taberele din Germania. Nimeni nu stie unde sunt!

externe

Aproximativ 700 din cei 4.000 de refugiati care au fost gazduiti in Saxonia de Jos saptamana trecuta au disparut, iar autoritatile sustin ca nu au habar nici cine sunt si nici unde ar fi merge.

Saxonia de Jos a primit indicatii de la guvernul federal sa asigure 4.000 de locuri pentru refugiatii care sosesc in Germania. Insa se pare ca multora nu prea le-a priit traiul in provincie asa ca au parasit centrul.

Insa intrucat multi dintre refugiati nici nu apucasera sa fie inregistrati de autoritati, nu se stie cine sunt cei care au plecat din tabara si nici unde se afla acum. Autoritatile locale cred ca cei care lipsesc au pornit, de fapt, sa isi caute rudele ajunse si ele in Germania sau au iesit din tara.

Un parlamentar german care efectuase sambata trecuta o vizita la centrul de refugiati din Lingen a constatat cu stupoare ca peste jumatate dintre cei 212 refugiati cazati aici parasisera deja locatia, mentioneaza The Local.

Ministrul Muncii din Germania este de parere ca cel putin 300.000 dintre refugiatii care ajung in Germania anul acesta vor parasi tara pentru a merge in alte state.

Angelika Jahn, purtatorul de cuvant al Uniunii Crestin Democrate din Saxonia de Jos, a descris situatia ca fiind „inacceptabila”, declarand pentru publicatia germana Neue Osnabrucker Zeitung ca refugiatii trebuie inregistrati imediat ce au sosit in centre.

Timo Frers, purtatorul de cuvant al primariei orasului Delmenhorst, a declarat ca refugiatii habar nu au unde se afla. „De cele mai multe ori ei nici nu stiu unde sunt. De curand, am lipit pe un perete o harta a Germaniei, astfel incat sa poata orienta”, a spus Frers.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: