SUTE de refugiati musulmani din Germania se CONVERTESC la crestinism: „Nu vrem sa traim in FRICA”

life

Vin din Iran, Afganistan sau Pakistan, tari unde schimbarea religiei se pedepseste cu moartea. In Germania a crescut numarul cazurilor musulmanilor covertiti la crestinism.

Deutsche Welle a asistat la botezul crestinesc al unui iranian de 25 de ani, pe nume Beniamin. Ritualul a avut loc intr-o piscina publica din Hamburg si a fost oficiat de pastorul comunitatii iraniene din oras. In tara sa de bastina, schimbarea religiei se pedepseste cu moartea. „Azi incep o noua viata. Acum sunt cu Iisus Hristos”, striga iranianul bucuros, dupa ce a fost botezat.

Acesta nu e singurul care a decis sa faca pasul spre crestinism. In bazin se mai gasesc alti 70 de insi, imbracati in alb, care asteapta sa fie botezati. De la inceputul anului, in aceasta comunitate, mai mult de 600 de persoane au trecut la crestinism.

Comunitatile crestinesti din alte zone ale tarii inregistreaza tot mai multe cereri ale refugiatilor care cer sa isi schimbe religia.

Comunitatea crestina „Troita Sfanta” din Berlin a asimilat anul trecut 175 de convertiti. Numarul doritorilor creste pe zi ce trece.

De ce sa traiesc o viata in frica?

Motivele pentru care musulmanii fac acest pas sunt multiple, explica pastorul din Hamburg amintit mai devreme. „Multi spun ca sunt dezamagiti de islam”, explica el. Acelasi lucru il spune si Beniamin care, in tara sa, a studiat si alte religii, intrebandu-se la un moment dat: „de ce trebuie sa traiesc in frica toata viata?”

Din cauza afluxului de nou-botezati a fost nevoie sa se gaseasca locuri mai mari unde sa fie oficiat ritualul. Tot asa se intampla si in alte orase germane, unde bisericile se umplu din nou cu credinciosi.

Autoritatile cred, insa, ca aceasta convertire la crestinism a musulmanilor nu este menita decat sa-i legitimeze pe refugiati in ochii comunitatii, pentru a primi mai repede statutul de azilant.

Conform serviciului german de migratie, botezul candidatilor pentru azil asigura „garantarea apararii candidatului, daca, in tara din care vine, acesta este urmarit din cauza schimbarii religiei”.

In final, ramane intrebarea daca, intr-adevar, nou-botezatul se converteste la crestinism din convingere sau se foloseste de aceasta schimbare pentru a-si creste sansele la primirea statutului de azilant?

Pentru Biserica este imbucurator ca credinta crestina este atat de atragatoare pentru oameni din tari ca Iran, Afganistan sau Pakistan. In biserica pastorului amintit la inceput, candidatii trec printr-un curs de cateva luni in care studiaza Biblia si invata sarbatorile crestine.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: