Sute de romani, prinsi ca au inselat autoritatile din Germania dandu-se drept refugiati ucraineni pentru a primi bani, cazare si hrana

externe

romani, Germania, pretinsi, ucraineni, ajutoare, depistati, limba ucraineana

In Germania, sute de cetateni romani au fost prinsi in timp ce inselau autoritatile pretinzand ca sunt refugiati ucraineni. Acestia au facut acest lucru pentru a primi asistenta.

Potrivit publicatiei online RBC Ukraine, impostorii au fost prinsi in Germania dandu-se drept refugiati din Ucraina care aveau nevoie de asistenta. Acestia au primit bani si cazare. Concret, romanii apareau in locurile in care autoritatile germane ofereau asistenta refugiatilor.

„Pretindeau ca sunt in afara zonei de conflict si ca au nevoie de sprijin, ca toti refugiatii. Li s-au oferit toate conditiile: locuinta, hrana si asistenta permanenta”, se arata in comunicat.

Cu toate acestea, mai tarziu, mai multi voluntari si-au dat seama ca multi dintre refugiati nu vorbeau limba ucraineana, ceea ce a atras atentia autoritatilor. A fost demarata o ancheta si s-a constatat ca in sud-vestul Germaniei exista peste 1300 de persoane care nu sunt din Ucraina, dar au pretins ca sunt. Printre acestia se numara multi romani care au profitat de situatia din Ucraina si de bunavointa autoritatilor de la Berlin.

Anterior, RBC-Ucraina a relatat ca, in ciuda avertismentelor guvernului, unul dintre cele mai mari orase din Norvegia, Drammen, a decis sa accepte doar refugiati ucraineni.

Consiliul din Drammen si-a justificat decizia afirmand ca va fi mai usor de integrat refugiatii ucraineni datorita populatiei multiculturale existente in Drammen. Cu toate acestea, procurorul municipal a declarat ca decizia nu a fost legala.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: