Tabara de jurnalism de date si storytelling. Cu Rob Gebeloff de la The New York Times, Ruxandra Hurezean si Crina Boros

news

Au inceput inscrierile pentru exceptionala tabara de formare a abilitatilor de jurnalism de date si storytelling sustinuta de Rob Gebeloff, de la The New York Times, Crina Boros si Ruxandra Hurezean.

Tabara va avea loc la Bucuresti, in perioada 25-27 ianuarie 2024.

Ca parte a proiectului „Democratia la patrat: Uniti pentru schimbare”, Freedom House Romania si Expert Forum sponsorizeaza participarea a 15 candidati.

Tabara de pregatire este menita sa imbunatateasca abilitati digitale in domeniul jurnalismului de date si de investigatie. De asemenea, vor fi prezentate tehnici de storytelling, care ne ajuta sa transformam datele intr-o poveste care sa atraga cititorii/privitorii.

Tehnicile sunt predate pe parcursul a 2 zile, intr-un ritm lent si prin implicarea directa a participantilor.

Despre formatori:

Rob Gebeloff este reporter senior de date la The New York Times, lector la Universitatea Columbia si finalist al Premiului Pulitzer.

Crina Boros este reporter independent premiat, publicat de Reuters, BBC, Unearthed (Greenpeace), mentor al JournalismFund si formator international de jurnalism de date.

Ruxandra Hurezean este jurnalista multipremiata si autoarea a sapte carti de non-fictiune.

Tabara de pregatire este deschisa tuturor. Este extrem de utila pentru cei care vor sa devina jurnalisti de top, inclusiv reporterilor aflati la inceputul carierei.

Cursul va fi urmat de un seminar online de 2 zile cu Crina Boros si Ruxandra Hurezean, in care participantii vor lucra pe articole, astfel incat sa-si intareasca abilitatile practice de lucru cu informatii actualizate despre evenimente sociale relevante, bazate pe date publice, dar si cu tehnici de prezentare atractive pentru public.

Pentru a fi acceptat in program, va rugam sa trimiteti un CV si 2 propuneri de subiecte care sa fie transformate in articole, la office@freedomhouse.ro.

Termenul limita pentru depunerea candidaturilor: 10.12.2023.

Acest proiect este finantat in parte printr-un grant al Departamentului de Stat al SUA. Opiniile, constatarile si concluziile prezentate in aceasta lucrare apartin autorului/autorilor si nu le reflecta neaparat pe cele ale Departamentului de Stat al S.U.A.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: