Tabloul lui Picasso „Femeie cu ceas” a devenit cea mai valoroasa opera de arta vanduta la o licitatie anul acesta

life

Pictura din 1932 a lui Pablo Picasso „Femeie cu ceas” s-a vandut, miercuri, cu peste 139 de milioane de dolari la o licitatie de la Sotheby’s New York, devenind cea mai valoroasa opera de arta vanduta la o licitatie anul acesta, potrivit Reuters.

La aceasta licitatie a fost vanduta colectia estimata la 400 de milioane de dolari a regretatei filantrope Emily Fisher Landau.

Suma l-a facut al doilea cel mai scump tablou Picasso vandut la licitatie, dupa „Les femmes d’Alger (Versiunea „O”)”, care a adus 179,3 milioane de dolari, inclusiv prima de cumparator, la Christie’s in 2015.

„Femme a la montre”, care se traduce din franceza in „Femeie cu ceas”, este un portret al iubitei artistului, Marie-Therese Walter, asezata pe un scaun asemanator unui tron pe un fundal albastru. Ceasul de mana este un motiv vazut si in opera de arta realizata de Picasso despre sotia sa, balerina Olga Khokhlova.

Walter avea 17 ani cand l-a cunoscut pe Picasso, in varsta de 45 de ani, la Paris, iar cei doi au intrat mai tarziu intr-o relatie secreta in timp ce el era inca casatorit cu Khokhlova. Walter a devenit subiectul sau pentru o serie de lucrari de arta, inclusiv pictura din 1932 „Nud feminin inclinat”, care s-a vandut la licitatie in 2022 pentru 67,5 milioane de dolari.

Fisher Landau a cumparat tabloul de la Pace Gallery din New York in 1968.

Un cumparator anonim a invins alti doi ofertanti.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: