news

Tagliatelle din carne la salonul de inventii ProInvvent

Universitatea de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” Iasi a prezentat, miercuri, la salonul de inventii ProInvent organizat de Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, paste proaspete in care principalul ingredient este carnea, in proportie de 65%, si care au o valoare nutritionala imbunatatita, potrivit Cluj24.

Aceasta valoare nutritionala este conferita de un continut bogat de proteine, de prezenta colagenului si de un continut relativ redus de carbohidrati.

Reprezentantii universitatii iesene au declarat ca obiectivul principal a fost dezvoltarea unui sortiment de paste proaspete cu o valoare biologica sporita prin utilizarea unor produse de origine animala (carne de porc si supa de oase), reducand numarul de carbohidrati si crescand cantitatea de proteina.

Tagliatellele sunt facute din rasol de porc, faina de semola, supa de oase, sare si un amestec de condimente utilizat in prepararea pastelor clasice. Culoarea este data de pulberea de sfecla rosie, colorant natural.

Ideea cercetatorilor ieseni a pornit de la mama unui copil, care s-a confruntat cu o problem legata de alimentatia celui mic, in conditiile in care acesta nu consuma carne, dar ii placeau pastele.

Echipa a depus cererea de brevet la OSIM si asteapta raspunsul, pentru ca produsul sa poata sa apara, ulterior, in magazine.

Pastele din carne „Meatatelli” urmeaza sa fie introduse la vanzare in magazinul universitatii, cutia de 250 de grame costand 14,5 lei.

La cea de-a XXI-a editie a Salonului Cercetarii, Inovarii si Inventicii organizat de UTCN, care tine pana vineri, sunt prezente 56 de universitati, statiuni si centre de cercetare, dar si a unor companii din tara si strainatate care au inscris peste 350 de inveentii din domenii variate.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

6 minute ago

Surpriza pentru Netanyahu. Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale solicita mandat de arestare, pentru crime de razboi, pe numele premierului Israelului

Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale a anuntat ca solicita mandate de arestare pentru inalti oficiali…

2 ore ago

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

4 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

4 ore ago