Taifun rusesc in Siria. Numar record de ATACURI in ultimele 24 de ore – VIDEO

externe

Armata rusa a anuntat luni ca a lovit, in Siria, 94 de tinte teroriste in 24 de ore, un numar record de la inceputul interventiei ruse in aceasta tara, la 30 septembrie, informeaza agentia de presa AFP.

Avioanele ruse au efectuat 59 de operatiuni si au lovit 94 de tinte in 24 de ore, in provincia Hama (centru), Idleb (nord-vest), Latakia (vest), Alep (nord-vest) si in regiunea capitalei, Damasc, potrivit Ministerului Apararii al Federatiei Ruse, citat de agentiile de presa rusesti.

In total, armata rusa afirma ca a bombardat 285 de tinte in timpul ultimelor trei zile, mentioneaza Agerpres.

Potrivit ministerului rus, un depozit de munitii al Frontului al-Nusra, ramura siriana a Al-Qaida, a fost distrus in provincia Damasc.

De asemenea, trei pozitii fortificate ale gruparii Statul Islamic (SI) au fost lovite de un Su-25 la Salma, in provincia Latakia, in timp ce un atelier pentru asamblarea de vehicule militare a fost distrus in provincia Hama, potrivit aceleiasi surse.

Aviatia rusa a mai distrus o baza aviatica a SI si un post de comanda in provincia Alep, precum si mai multe convoaie care transportau carburant si munitii.

Totodata, Ministerul Apararii al Federatiei Ruse a dezmintit ca a lovit, in bombardamentele sale, un spital de companie la Sarmin, in provincia Idleb, dupa cum a acuzat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

De la inceputul interventiei sale in Siria, Rusia afirma ca a vizat exclusiv gruparea jihadista SI si alte grupari teroriste, la cererea regimului de la Damasc. In acelasi timp, Washingtonul si aliatii sai afirma ca raidurile ruse sunt destinate mai degraba salvarii regimului Assad si vizeaza in special grupurile opozitiei moderate decat pe jihadistii din SI.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: