Taiwan intra in ofensiva, a doborat o drona „neidentificata”. Drona apartine cel mai probabil chinezilor

externe

Soldati taiwanezi stationati pe o mica insula in largul Chinei continentale au doborat joi o „drona civila neidentificata”, dupa ce aceasta a patruns intr-o zona restrictionata, a anuntat Ministerul Apararii al Taiwanului, informeaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

„Trupele stationate au urmat procedurile pentru a avertiza drona, insa fara succes. Drona a fost doborata intr-un tir defensiv”, a precizat ministerul intr-un scurt comunicat.

Aparatul a intrat intr-o „zona de acces restrans” deasupra insulitei Lion, teritoriu minuscul situat intre China continentala si insulele taiwaneze Kinmen.

Este pentru prima data cand fortele taiwaneze au doborat o drona, intr-un moment in care tensiunile dintre Beijing si Taipei se afla la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii.

Inainte de aceasta, drone chineze au fost reperate deasupra insulelor Kinmen. O inregistrare video din China in care se poate vedea cum doi soldati taiwanezi se uita in sus la drona a devenit virala. Comandamentul taiwanez din Kinmen a relatat marti seara ca a tras focuri de avertisment spre drona militara chineza.

Marti, presedintele Tsai Ing-wen a spus la o baza aeriana din insulele Penghu aflate in stramtoarea Taiwan ca a ordonat armatei taiwaneze sa ia masuri necesare si ferme impotriva provocarilor Chinei.

Taiwanul traieste sub amenintarea constanta a unei invazii a Beijingului, care considera insula parte a teritoriului sau de recucerit intr-o zi, eventual cu forta, daca va fi necesar.

Mai mult despre: ,

Comentarii: