externe

Taiwanul troleaza China: „Sa isi invete lectiile de la protestele din Piata Tiananmen si sa implementeze democratia”

Agentia taiwaneza pentru Afacerile cu China a indemnat Beijingul sa isi invete lectiile de la protestele din Piata Tiananmen din 1989 si sa implementeze democratia si sa protejeze drepturile omului, informeaza Focus Taiwan.

Intr-o declaratie, Consiliul pentru Afaceri Continentale (MAC) a afirma ca regimul Partidului Comunist Chinez (PCC) inca nu a fost capabil sa faca fata faptelor legate de reprimarea brutala din 4 iunie 1989 a protestatarilor care cereau reforme politice.

Avand in vedere ca Beijingul se prezinta ca imbratisand o guvernare moderna, acesta ar trebui sa scoata la lumina cu curaj istoria si sa se angajeze in reforme pentru a proteja libertatea de exprimare, religia, asocierea si alte drepturi ale omului, a declarat MAC.

Acest lucru ar ajuta, de asemenea, regimul PCC sa dizolve tensiunile sociale si tulburarile care se nasc in tara, a spus MAC.

MAC a emis declaratia inainte de cea de-a 34-a aniversare a zdrobirii miscarii de protest din Piata Tiananmen, pe 4 iunie.

La 4 iunie 1989, Beijingul a ordonat armatei sale sa intre in Piata Tiananmen pentru a pune capat cu forta unor saptamani de proteste conduse de studenti.

Estimarile privind numarul de morti in urma represiunii variaza de la cateva sute la cateva mii, desi China nu a publicat niciodata un bilant oficial al mortilor.

O lectie pe care Beijingul ar trebui sa o invete din evenimentele din 4 iunie este ca recurgerea la utilizarea fortei pentru a rezolva diferendele va duce doar la pierderi insuportabile si consecinte de durata, a declarat MAC.

Tinand cont de acest lucru, China ar trebui sa renunte la utilizarea mijloacelor coercitive impotriva Taiwanului.

Singura optiune pe care Taiwanul si China o au pentru a-si solutiona disputele este prin mijloace pasnice si prin mentinerea status quo-ului, a declarat MAC.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa
Tags: taiwan china

Recent Posts

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

O oră ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

O oră ago

Ciolacu, la Iasi, enervat ca a fost intrebat despre pozitia sa fata de moldoveni: „Nu cred ca n-ati zis vreodata bancuri cu ardeleni, cu olteni”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, la Iasi, referindu-se la declaratia sa ca ”Buzaul nu…

51 de minute ago

Presedintele cubanez cere SUA sa scoata Cuba de pe lista statelor care sponsorizeaza terorismul

Presedintele cubanez Miguel Diaz-Canel cere Statelor Unite sa scoata Cuba de pe lista statelor care…

O oră ago

Loviturile asupra aerodromului Belbek din Crimeea au distrus 3 avioane rusesti, arata imaginile din satelit. Au fost folosite rachete ATACMS

Imaginile din satelit din 16 mai ale urmarilor presupuselor lovituri cu rachete ucrainene asupra aerodromului…

2 ore ago