ISIS sunt mici copii. O noua grupare JIHADISTA, sustinuta de Arabia Saudita si Turcia, se ridica in Siria – VIDEO

externe

Takfirii sunt un grup care actioneaza in Siria, ca rebeli, fiind de nationalitate saudita si cecena, finantati de Arabia Saudita, conform mai multor surse. Premierul irakian a spus, intr-un interviu pentru CNBS, acordat in cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, ca Turcia vede problema kurda ca pe una mai stringenta decat Statul Islamic, iar takfirii sunt protejati.

„Turcii ne spun ca sunt dornici sa lupte impotriva Statului Islamic. Dar eu le spun sincer: nu vad nicio dovada in acest sens”, a spus Abadi.

Premierul irakian a mai declarat ca a cerut Ankarei, in repetate randuri, sa isi indrepte atentia catre grupul terorist Takfiri si sa lase kurzii deoparte. Takfirii au ocupat teritorii mari atata in Irak, cat si in Siria vecina.

Abadi a exprimat totodata dorinta Bagdadului de a imbunatatii relatiile cu Turcia, dar a spus ca pozitionarea de trupe turcesti in Irak nu ajuta pe nimeni, scrie Press TV.

„Cred ca Turcia cauta sa cladeasca din nou Imperiul Otoman, insa nu exista loc pentru asa ceva in regiune”, a declarat Abadi.

Luna trecuta, Turcia a trimis 150 de soldati dotati cu arme grele si sustinuti de 25 de tancuri la periferia Mosulului, capitala provinciei Ninive, Irak. Ankara a sustinut ca a trimis aceste trupe pentru instruirea luptatorilor kurzi Peshmerga impotriva Statului Islamic.

Avioanele turcesti efectueaza, in mod constant, atacuri asupra a ceea ce ei numesc obiective ale Statului Islamic. Raidurile au atras furia Bagdadului care a acuzat Turcia de incalcarea suveranitatii tarii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: