externe

Talibanii fac eforturi pentru a atrage turistii in Afganistan, anul trecut au fost 7.000: „Japonezii ne-au spus ca este periculos in Pakistan”

In jur de 30 de barbati se inghesuie intr-o sala de clasa din Kabul, facand parte din prima promotie de studenti la un institut de formare a profesionistilor din domeniul turismului si al ospitalitatii condus de talibani. Un material despre cum se pregatesc talibanii sa primeasca turisti a fost publicat de Associated Press.

Este o echipa pestrita. Unul dintre studenti este model. Un altul are 17 ani si nu are un trecut profesional.

Studentii variaza in functie de varsta, nivel de educatie si experienta profesionala. Toti sunt barbati – femeilor afgane le este interzis sa studieze dupa clasa a sasea – si nu stiu nimic despre turism sau ospitalitate. Dar cu totii sunt dornici sa promoveze o alta latura a Afganistanului. Iar talibanii sunt fericiti sa ajute.

Conducatorii Afganistanului sunt niste paria pe scena mondiala, in mare parte din cauza restrictiilor impuse femeilor si fetelor. Economia este in dificultate, infrastructura este slaba, iar saracia este raspandita.

Cu toate acestea, strainii viziteaza tara, incurajati de scaderea brusca a violentei, de cresterea numarului de conexiuni aeriene cu hub-uri precum Dubai si de dreptul de a se lauda cu o vacanta intr-o destinatie neobisnuita. Cifrele nu sunt uriase – nu au fost niciodata – dar exista agitatie in jurul turismului afgan.

In 2021, au fost 691 de turisti straini. In 2022, aceasta cifra a crescut la 2.300. Anul trecut, au fost 7.000.

Mohammad Saeed, seful Directiei de Turism din Kabul, a declarat ca cea mai mare piata de vizitatori straini este China, din cauza proximitatii si a populatiei mari. Afganistanul are, de asemenea, avantaje fata de unii dintre vecinii sai.

„Unii turisti chinezi mi-au spus ca nu vor sa mearga in Pakistan pentru ca este periculos si sunt atacati. Si japonezii mi-au spus acest lucru”, a declarat Saeed. „Acest lucru este bun pentru noi”, a mai spus el.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Donald Trump socheaza din nou: pe contul de Truth Social al fostului presedinte a fost distribuit un videoclip care vorbeste despre un „Reich unificat”

O inregistrare video postata luni pe contul lui Donald Trump pe reteaua sa de socializare…

2 minute ago

Dupa moartea sa intr-un accident de elicopter, apar amanunte socante despre trecutul sangeros al „Macelarului din Teheran”

Fostul presedinte iranian Ebrahim Raisi a fost unul dintre cei mai inversunati inamici ai reformelor,…

18 minute ago

Un student ucrainean arestat in Rusia pentru postari impotriva razboiului, salvat din inchisoare dupa ce prietenii sai au cerut ajutorul fiicei lui Putin

Pana de curand, cetateanul ucrainean Serhii Hulko a fost un student la medicina cu rezultate…

47 de minute ago

Joe Biden critica mandatele de arestare cerute de CPI impotriva liderilor israelieni: „Ofensiva Israelului in Gaza nu este un genocid”

Presedintele american Joe Biden a declarat luni ca ofensiva israeliana in Gaza "nu este un…

O oră ago

Recep Erdogan anunta o zi de doliu national in Turcia, in onoarea „dragului meu frate Raisi”

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu national dupa moartea…

O oră ago