Tanar plecat din politica, scarbit. Dezvaluiri din interior: „Bugetarii cand voteaza trebuie sa isi pozeze votul, sa faca dovada pe grupurile interne”

politica

Votare in Romania

Un fost lider de tineret in PNL a dezvaluit intr-o postare pe Reddit Romania, forum online cu aproximativ 700.000 de utilizatori, ce a facut cat timp a fost activ in partid si ce l-a determinat sa plece din politica.

„Introducere: Am facut parte aproape 3 ani din echipa de tineret a PNL intr-unul din judetele tarii. Am fost prim-vicepresedinte TNL (echipa judeteana) pana in momentul in care trebuia sa tin un discurs elogios despre conducerea organizatiei in contextul aliantei cu PSD la guvernare. (era o conferinta legata de tineret dar erau prezinti oameni si de la centru). Bineinteles ca am refuzat pentru ca nu am dorit sa ma asociez cu asemenea personaje care au incurajat aceasta alianta.

Va mirati de ce oamenii voteaza PNL si PSD de 30 de ani? Raspunsul e urmatorul, vorbesc in special de provincie (excluzand si orasele mari): In multe orase/comune cei mai multi oameni lucreaza la stat sau au cel putin un membru din familie lucreaza la stat. Angajarile in foarte multe cazuri, eu as spune 95% se fac politic, astfel nu ai cum sa obtii postul respectiv daca nu faci parte tu sau un membru al familiei tale dintr-un partid politic. Implicit in schimbul „ajutorului” primit, familia ta o sa voteze cu partidul respectiv. Asta se intampla de 30 ani, sunt exceptii unde tinerii dintr-o familie voteaza un partid si parintii alt partid.

Intr-o organizatie sunt atatea exemple, cu cine credeti ca voteaza unu de a primit un loc de munca? Sau familia lui? Problema nu ar fi asta, ci ca acele locuri de munca nu se acorda pe merit ci oamenilor pupincuristi, loiali, sau membrii de familie. Partidele nu au cum sa nu fie PSD si PNL, pentru ca ele au cele mai multe organizatii in tara, chiar si in sate foarte indepartate.

In mediul rural satele sunt parasite in mare parte, batranii sunt uitati si nu au acces la informare decat prin televizor. Candidatii la primariile satelor sunt alesi din oamenii locului, unii nestiind sa scrie sau sa citeasca, ce sa mai vorbim de a gandi mai departe cum sa dezvolte comuna. Mi s-a intamplat de cateva ori sa fiu in postura de a prezenta candidatul si sa vorbesc cu oamenii, pentru ca el nu era in stare sa scoata doua cuvinte, cand vezi asta ca tanar te cam duci…. mai ales ca poate sunt tineri care isi doresc asta, au viziune, dar din pacate nu sunt sustinuti de la centru.

In Romania nu ai nevoie de studii pentru a fi primar, parlamentar etc,, dar cei care lucreaza in aceste institutii au nevoie de studii superioare. In tara USR nu prea exista mai ales in mediul rural si in provincie partidul e format din fost PSD-isti sau PNL-isti, AUR s-a dezvoltat destul de mult in mediul rural, atrage prin falsul patriotism mai ales oamenii cu educatie precara. Incercati sa iesiti din bula voastra pentru a vedea mai ampla toata treaba asta si de ce se aceste partide sunt la putere de atat timp. Eu personal nu o sa votez PNL-PSD-AUR.

Judetul de unde sunt a avut ministru PNL, stiti pe cine a luat la Bucuresti in echipa lui ? Oamenii care au cotizat, au pupat intens si membrii ai familiei (fini, nepoti s.a)

Later edit: Nu am nimic cu bugetarii, sa nu se inteleaga gresit, doar ca ei voteaza pentru ca sunt vizati direct, amenintati sau pentru siguranta locului de munca (cand eram eu, stiu ca trebuiau sa faca dovada cu poze pe grupurile interne, cei ce erau membrii de partid precum si familiile lor), in schimb cei din privat exceptand anumite cazuri nu sunt presati sa voteze x sau y”, a relatat tanarul pe Reddit Romania.

„Am crezut ca pot schimba ceva dar m-a lovit brusc realitatea, am observat ce inseamna cu adevarat politica, sa mergi din casa in casa in mediul rural (mentalitatea oamenilor), ‘colegii’ unii din ei semianalfabeti, toate astea plus acel moment cand a trebuit sa sustin un discurs in care sa laud conducerea, m-au scarbit si am decis sa renunt”, a explicat tanarul de ce a plecat din politica.

„Stii ce inseamna mediul privat in multe judete? Firme ale unor oameni de partid, Farmacii, Pacanele, Cabinete Medicale, Notari, Avocati, retaileri si poate poate o fabrica sau vreun combinat captusite si alea politic cu toate ca sunt cumparate de cine stie ce firme private. Eu nu vorbesc acum de judetele din top, sau orasele mari. Romania are 41 de judete”, a detaliat tanarul despre realitatea de la firul ierbii.

El a mai relatat si cum trebuiau tinerii din partid sa actioneze pe retelele de socializare.

„Nu mai zic de conturile fake. Trebuia sa avem fiecare minim 2-3 sa lasam comentarii pro la membri de partid si contra la contracandidatii lor. Eu nu am facut asa ceva pentru ca mi se parea o tampenie”, a mai spus fostul membru PNL.

„Exact, foarte multa lume voteaza PSD-PNL din interes. Reteaua de capuseala e foarte mare. Daca adaugi si pensionarii intelegi de ce PSD nu scade sub 30% indiferent ce face”, a comentat un utilizator al forumului.

Sursa: Deposit Photos

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: