externe

Tanar violonist, gata sa apere Kievul cu arma in mana: „Viata mea era plina de Bach, Paganini. Nu pot sa cant atunci cand oamenii mor” – Video

Kievul de pregateste de marea batalie, in timp de fortele Rusiei se apropie tot mai mult de capitala. Printre cei care vor lupta cu arma in mana contra invadatorilor se afla si un sutdent la Conservator, violonist

„El are 21 de ani. Este violonist, student la Conservator”, anunta France24 intr-un reportaj filmat joi in Kiev.

Tanarul a declarat in fata camerei de filmat ca ii este imposibil sa mai cante cat timo oamenii sunt ucisi.

„Viata mea era plina de Bach, Paganini si alti compozitori. Acum s-a schimbat complet. Nu pot sa cant atunci cand oamenii mor”, a declarat tanarul pentru France24.

Tancurile ruse erai joi la marginea de nord-est a capitalei ucrainene Kiev, pe care trupele ruse incearca sa o incercuiasca dupa ce au intrat in suburbiile sale de la nord si vest, transmite France Presse.

O echipa a acestei agentii a observat coloane de fum ridicandu-se deasupra satului Skibin, la cateva sute de metri de ultimul baraj al fortelor ucrainene inainte de intrarea in Kiev prin partea de nord-est.

Soldati ucraineni au declarat echipei France Presse ca au dus lupte grele noaptea trecuta pentru a mentine controlul asupra ultimei portiuni a autostrazii catre capitala, care este principala intrare dinspre nord-est.

Operatiuni militare sunt in desfasurare la Skibin, a spus unul dintre soldatii ucraineni, sustinand ca o coloana de tancuri ruse a fost partial distrusa.

Catre ora pranzului, o ploaie de rachete Grad s-a abatut peste satul golit de locuitori Velika Dimerka, la circa cinci kilometri de limita capitalei Kiev, sat de care trupele ruse se apropie si unde fortele ucrainene mentin doar o prezenta minima.

De cand a inceput invazia, pe 24 februarie, trupele ruse au avansat pe mai multe fronturi in jurul Kievului, astfel ca ucrainenii se tem de o incercuire mai mult sau mai putin rapida a capitalei.

Autoritatile ucrainene mai au acum acces doar la soselele catre sud pentru evacuarea civililor si aprovizionarea orasului.

Potrivit CNN, administratia regionala din Kiev a avertizat ca mai multe artere rutiere din afara capitalei sunt periculoase din cauza luptelor grele, inclusiv autostrada catre vest in directia oraselor Jitomir si Makarov. Lupte sunt semnalate mai nou si in asezarile din jurul localitatii Brovari, aflata la est de capitala peste raul Nipru.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Celalalt „turn inclinat” al Italiei: Turnul Garisenda din Bologna, in pericol sa se prabuseasca, va fi reparat la fel ca Turnul din Pisa

Autoritatile italiene au pus la punct un plan de salvare a Turnului Garisenda din Bologna,…

11 ore ago

Invitarea lui Putin la summitul G20 ar trebui facuta in urma unui consens

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat joi ca o invitatie a sefului de stat rus…

11 ore ago

A doua nava cu ajutoare umanitare pentru Gaza va pleca sambata din Larnaca

Cea de-a doua nava care transporta ajutoare umanitare pentru Gaza, ca parte a proiectului Amalthea,…

11 ore ago

Universitatea Harvard va elimina copertile din piele umana ale unei carti din anii 1800

Universitatea Harvard a eliminat copertile din piele umana ale unei carti din secolul al XIX-lea…

11 ore ago