Tanarul oficial rus care il acuza pe Putin de „inalta tradare”: „Nu va puteti imagina cati oameni simt la fel ca noi” – Video

externe

Dmitri Paliuga, tanarul politician ales din Sankt Petersburg care a lansat o petitie prin care cere punerea sub acuzare a lui Vladimir Putin, pentru „inalta tradare”, a declarat pentru Radio Free Europe ca initiativa sa se bucura de o sustinere coplesitoare.

„Impactul a fost coplesitor, am primit mesaje de sustinere din partea foarte multor oameni, chiar si din partea unor oameni pe care nu ii cunoasteam, m-au contactat prin intermediul social media. Unii oameni chiar au venit la noi pe strada si au vrut sa isi faca poze cu noi. Nu va puteti imagina cati oameni simt la fel ca noi”, a declarat Paliuga pentru Radio Free Europe.

Petitia publica prin care presedintelui rus Vladimir Putin i se cere sa demisioneze din functie a strans adeziunea a 84 de deputati (consilieri) municipali din toata Rusia, care cer ca Duma de Stat (camera inferioara a parlamentului federal) sa il acuze pe seful statului rus de inalta tradare pentru declansarea campaniei militare in Ucraina.

„Din ce in ce mai multi deputati adera la cererea ca Vladimir Putin sa demisioneze”, a declarat luni presei Dmitri Paliuga, autorul acestei initiative, deputat municipal din Sankt-Petersburg.

Petitia, care nu a fost trimisa inca Dumei, a fost semnata de deputati ai consiliilor municipale din toata Rusia.

Printre deputatii care au semnat petitia se numara consilieri din Moscova si Sankt Petersburg, precum si primari din alte regiuni ale partii europene a tarii si Siberia.

Paliuga a indicat pe contul sau de Twitter ca a fost citat sa se prezinte marti in fata unui tribunal districtual din Sankt Petersburg pentru presupusa discreditare a sefului statului.

Cu toate acestea, politicianul a declarat ca nu-si regreta decizia de a se adresa Dumei, intrucat, in ultimele zile, a primit un mare sprijin din partea concetatenilor sai din districtul Smolninski, gest pe care l-a considerat „de o valoare inestimabila”.

Paliuga si cativa dintre colegii sai s-au adresat Dumei saptamana trecuta cu cererea ca aceasta sa-l acuze pe Putin de inalta tradare pentru initierea ‘operatiunii militare speciale’.

„Consideram ca decizia presedintelui Putin de a lansa operatiunea militara speciala dauneaza securitatii Rusiei si cetatenilor sai”, se arata in petitie.

Obiectivul petitiei este ca Putin sa fie inlaturat din functia de la conducerea statului, unde a ajuns in anul 2000 si, conform reformei constitutionale, ar putea ramane pana in 2036.

„In opinia noastra, odata cu inceperea operatiunii militare speciale pe teritoriul Ucrainei in actiunile presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, exista indicii ale unei infractiuni prevazute de articolul 73 din Constitutia Federatiei Ruse, inalta tradare”, subliniaza acestia.

Potrivit solicitarii, cetateni rusi au murit inca de la inceputul ostilitatilor, economia nationala s-a deteriorat si are loc un exod al investitorilor si al creierelor.

In plus, NATO se extinde spre est si, datorita deciziei presedintelui, granita dintre Rusia si Alianta Nord-Atlantica s-a dublat odata cu intrarea Finlandei si a Suediei.

Interventia militara rusa a provocat un efect invers ‘demilitarizarii’ tarii vecine cu furnizari de armament occidental in valoare de peste 38.000 de milioane de dolari.

Potrivit unui sondaj publicat saptamana trecuta, 70% dintre rusi sustin intr-o masura mai mare sau mai mica campania militara in Ucraina, in timp ce 18% din populatie se opune.

Rusia a anuntat sambata retragerea trupelor sale din mai multe locuri strategice din regiunea Harkov (nord-estul Ucrainei) ceea ce a starnit criticile sustinatorilor unei ofensive mult mai agresive in Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: