Tanasa (AUR), sanctionat pentru badaranie, ii da lectii presedintelui: „Ale cui interese le apara de fapt Klaus Iohannis prin tacerea sa asurzitoare in fata Ungariei?”

politica

Deputatul AUR de Mures, Dan Tanasa, critica lipsa unei reactii publice a presedintelui Klaus Iohannis la „declaratiile inacceptabile si impardonabile” ale presedintelui Ungariei, facute luni la Kiev, in prezenta premierului Florin Citu.

„Presedintele Ungariei, Janos Ader, a declarat la Kiev, in prezenta lui Florin Citu, inca premier al Romaniei, nici mai mult nici mai putin decat ca Romania este stat ocupant in Transilvania, facand referire la Trianon. Romania a „reactionat” printr-un mesaj banal comunicat ambasadorului Ungariei la Bucuresti. In termeni diplomatici, reactia Bucurestiului este una de sluga. Ministrul Afacerilor Externe nu l-a deranjat pe ambasadorul Ungariei sa-l cheme la minister pentru a-i inmana o nota de protest. Nu. S-a limitat doar sa comunice un mesaj prin care isi exprima dezacordul. Atentie, Bogdan Aurescu nu s-a deranjat nici macar sa iasa cu o declaratie de presa. Grija autoritatilor de la Bucuresti a fost aceea de a deranja cat mai putin partea maghiara. Ridicol!”, afirma Dan Tanasa, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: „Comportament grobian si limbaj vulgar”. AUR-istul Dan Tanasa, sanctionat oficial de conducerea Camerei Deputatilor

Potrivit acestuia, vorbind „strict diplomatic”, reactia Romaniei trebuia sa vina de la omologul presedintelui Ungariei, adica de la Klaus Iohannis.

„Atunci cand Ungaria iese cu o declaratie la nivel de sef de stat, iar Romania reactioneaza la nivel de ministru de Externe, nici macar la nivel de premier, Romania se pozitioneaza inferior, la nivelul unei slugi. Cum e posibil ca presedintele Romaniei sa nu reactioneze la asemenea insulte aduse romanilor? Cum e posibil la Iohannis sa nu reactioneze la o asemenea manipulare grosolana a adevarului istoric? Ale cui interese le apara de fapt Klaus Iohannis prin tacerea sa asurzitoare in fata Ungariei?”, a aratat deputatul AUR de Mures, in postarea sa.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: