Tancul drona de 12 tone. SUA testeaza o varianta mai mare si mai puternica a unui tanc drona robotizata de tip Terminator – Video

externe

racer, tanc drona

DARPA (Agentia americana pentru proiecte de cercetare avansata in domeniul apararii) a anuntat ca programul sau Robotic Autonomy in Complex Environments with Resiliency (RACER) ajuns la o noua etapa dezvoltare dupa testarea unui tanc drona mai mare si mai puternic, relateaza Interesting Engineering.

O bestie de 12 tone, vehiculul terestru autonom RACER are, de asemenea, o pereche de lumini verzi care amintesc de niste ochi stralucitori.

Monstrul cu ochi verzi are o lungime de 6,1 metri, este echipat cu senile si se bazeaza pe sasiul de mare succes M5 RIPSAW de la Textron.

DARPA explica faptul ca RACER-ul este proiectat pentru a completa si sprijini alti membri ai flotei de vehicule RACER (RFV). Cu toate acestea, insotitorii sai sunt mult mai mici, cantarind 2 tone si masurand doar 3,35 metri.

„Faptul ca dispunem de doua tipuri de vehicule radical diferite ne ajuta sa avansam spre obiectivul RACER de autonomie in medii off-road complexe, relevante pentru misiune, semnificativ mai imprevizibile decat conditiile de pe sosea”, a explicat Stuart Young, managerul programului RACER.

RACER a fost dezvoltat in comun de Universitatea din Washington si NASA. Ultimul sau test, care pare sa fi reusit, a avut loc intr-un poligon din Texas la sfarsitul anului 2023.

Scopul a fost de a vedea cum se pot comporta aceste vehicule intr-un mediu strain.

Testele au inclus, de asemenea, operarea pe timp de noapte, iar DARPA a dezvaluit ca noua drona este la fel de functionala ca si in timpul zilei.

In ceea ce priveste „ochii verzi”, acestia sunt pur si simplu indicatori de stare care arata ca vehiculul se afla in modul autonom, a explicat DARPA intr-un comunicat.

RIPSAW M5, bazat pe noua drona, este proiectat pentru o functionare silentioasa si este utilizat in prezent in cadrul programului Robotic Combat Vehicle-Medium (RCV-M) al armatei. Acestea ofera oportunitati precum protejarea convoaielor si efectuarea de misiuni de salvare.

De asemenea, pot fi folosite pentru stabilirea unui perimetru de aparare, supraveghere, patrulare la frontiera si controlul multimilor. De asemenea, RIPSAW poate fi modificat pentru eliminarea dispozitivelor explozive.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: