Tanzania a semnat acorduri de 667 milioane de dolari cu Australia pentru proiecte de exploatare de pamanturi rare si grafit

externe

Tanzania a semnat luni acorduri in valoare de 667 de milioane de dolari cu trei companii australiene pentru exploatarea mineralelor de pamanturi rare si a grafitului, scrie Reuters.

In cadrul acordurilor cu Evolution Energy Minerals, Ecograf Ltd si Peak Rare Earths, Tanzania va avea o participatie de 16% din companiile infiintate in comun pentru a opera proiectele, a declarat Palamagamba Kabudi, presedintele echipei de negociere a guvernului.

Guvernul SUA si aliatii sai, inclusiv Australia, fac eforturi pentru a-si reduce dependenta de China.

Pamanturile rare sunt un grup de 17 minerale utilizate la fabricarea componentelor electronice, vehiculele electrice, telefoanele inteligente, in domeniul energiei regenerabile si a echipamentelor militare.

Conform acordului dintre Tanzania si Peak Rare Earths, mineralele vor fi exploatate in sud-vestul tarii, in Ngualla.

Grafitul este un mineral utilizat pentru partea negativa a unei baterii litiu-ion, cunoscuta sub numele de anod. Aproximativ 70% din tot grafitul exploatat la nivel mondial provine din China, iar pentru baterii exista putine alternative viabile.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: