Tapalaga il da in vileag pe Andronic: Cum nu ii va da ocazia patronului penal de la EVZ sa iasa din inchisoare

news

Jurnalistul Dan Tapalaga ii raspunde lui Andronic, dupa ce patronul inculpat al EVZ a lansat un atac dur la adresa ziaristului HotNews, fara a aduce insa nicio dovada.

Andronic a acuzat ca motivul pentru care Dan Tapalaga, fostul consilier al Monicai Macovei, ar fi plecat de la Evz ar fi fost unul cu totul aparte, mai exact Tapalaga a decis sa paraseasca in semn de protest redactia de stiri, pentru ca s-a publicat un articol care o infatisa pe fostul ministru intr-o stare care nu ii facea deloc cinste.

In plus, Andronic sustine, ca ”asa cum relateaza si diversi angajati ai ministerului”, lui Tapalaga ”i-a placut sa citeasca dosarele din arhiva SIPA, sa consulte notitele celor care intrau si cercetau documente, si sa isi imbogateasca nivelul de cunoastere pe seama biografiei magistratilor”.

Talaga scrie, intr-o postare pe Facebook, ca spre deosebire de el, care a prezentat o opinie, Andronic a prezentat sumedenie de ineptii pe post de informatii certe. „Faptul ca Andronic reactioneaza atat de virulent astazi imi intareste si mai mult opinia exprimata ieri. Noile calomnii revarsate in spatiul public indica enervarea cuiva prins in fapt, enervat cineva i-a devoalat tot planul”, scrie Tapalaga.

Iata postarea integrala:

„Au cantat trompetele!

V-am spus acum cateva zile ca borfasii si avocatii lor din presa vor scrie toate porcariile pentru a discredita justitia si pe cei cativa oameni care o mai sustin astazi.

Dar Andronic, prin textul publicat azi, a picat intr-o capcana, imi pare rau sa-i spun. Intre ce am scris eu si ce a publicat Andronic este o diferenta majora, esentiala.

N-am asumat nici o clipa ca acelea sunt fapte si informatii, ca sunt realitati probate dupa canoanele jurnalistice. Am prezentat o opinie personala, deci subiectiva bazata pe interpretarea unor evenimente, cronologii, declaratii publice, capete de informatii, informatii pe surse. Cititorii sunt liberi sa fie de acord cu opinia mea sau nu.

Am exprimat, repet, o opinie formata la capatul unei saptamani de tocat marunt un scandal aparut din senin pe agenda. Dan Andronic ma acuza cum ar veni de delict de opinie. As zice, ca sa-l parafrazez, ca oameni ca el au introdus cenzura comunista pe care o practica azi la ziarul lui.

Niici o regula profesionala nu ma obliga sa cer acordui cuiva sau parerea cuiva inainte de a exprima o opinie personala.

In schimb, el era obligat sa ma sune cand a prezentat presupuse fapte si informatii ca fiind adevarate, in articole de informare si presupuse anchete (repet, genuri jurnalistice diferite de opinie) dar nu a facut-o. Andronic n-a publicat interpretarea, perspectiva lui in legatura cu anumite evenimente, ci a prezentat informatii pe surse si fapte ca fiind adevarate fara sa ma contacteze nici o secunda.

A pus in circulatie o sumedenie de ineptii pe post de informatii certe fara sa ma intrebe daca sunt adevarate sau nu. Atentie mare, nu le-a prezentat ca fiind opinii personale, in acest caz neavand vreo obligatie sa ma contacteze.

In textul de ieri am subliniat de cateva ori ca n-am probe si certitudinea suta la suta ca totul a pornit de la Traian Basescu, ba chiar mi-am exprimat niste indoileli, dar am spus – cu toate precautiile si rezervele de rigoare – cum interpretez eu aparitia scandalului SIPA.

Faptul ca Andronic reactioneaza atat de virulent astazi imi intareste si mai mult opinia exprimata ieri. Noile calomnii revarsate in spatiul public indica enervarea cuiva prins in fapt, enervat cineva i-a devoalat tot planul.

Cat despre afirmatiile ca imi placea sa citesc dosare SIPA, ca as fi fost de fata la copierea arhivei, ca as fi luat parte la „operatiunea de supunere a magistratilor cu ajutorul arhivei SiPA”, ca as actiona la ordinul SRI si alte acuzatii denigratoare , ele sunt complet false. Bazaconii totale, inventii cap coada, calomnii de joasa speta care l-ar fi facut invidios azi pe Vadim Tudor daca mai traia.

Pentru toate acestea ar trebui sa-l dau in judecata pe Andronic.

Ma intreb, totusi, daca e bine sa-l actionez in instanta. La data cand ne vom judeca noi, exista posibilitatea ca Dan Andronic sa fie deja condamnat cu executare intr-unul din cele trei dosare penale (pana acum).

Asta ar inseamna sa-i dau eu ocazia ca, la fiecare termen de judecata, sa iasa din inchisoare pentru o plimbare pana la instanta. Parca nu i-as oferi cu mana mea ocazia de a iesi putin la aer, printre putinele momente de care se mai bucura un condamnat inchis in spatii mici, de regula de sub patru metri patrati pe cap de detinut. Inca ma mai gandesc.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

Comentarii: