Tara este in foamete, talibanii sarbatoresc din nou victoria: „I-am infrant pe crestini si pe occidentali”. Peste 1.500 de talibani, mars in Kabul

externe

Aproape 1.500 de persoane – exclusiv barbati sau baieti imbracati in marea lor majoritate in straie traditionale talibane – au participat duminica la Kabul la un prim mars al victoriei organizat in capitala afgana de talibani, dornici sa-si afirme autoritatea militara, dar si civila, la sapte saptamani de cand controleaza tara, transmite AFP, citata de Agerpres.

Adunarea s-a desfasurat in comuna Kohdaman, la periferia capitalei afgane unde talibanii au fost tinuti la distanta timp de doua decenii, de interventia militara occidentala.

La tribuna, Mawlawi Muslim Haqqani, viceministru pentru afaceri religioase, a salutat victoria miscarii islamiste care reprezinta in opinia sa infrangerea crestinilor si a occidentalilor.

Zeci de garzi puternic inarmate pazeau evenimentul, in timp ce cantecul victoriei rasuna dintr-o portavoce: „America infranta. Imposibil. Imposibil. Dar posibil!”

Manifestatia a inceput dimineata printr-o procesiune de barbati in uniforme de lupta, toti inarmati si arborand drapelul alb al talibanilor pe care este inscrisa profesiunea de credinta musulmana. Multimea i-a primit cu traditionalul ‘takbir’, ce consta in repetarea formulei religioase ‘Allah Akbar’.

„Natiunile Unite sunt doar un alt nume pentru Statele Unite si mandatul lor nu vizeaza decat distrugerea tarilor musulmane, iar daca le acceptati termenii, nu veti fi mai buni decat precedentul guvern”, a declarat de la tribuna Mohammad Akram, responsabil al unui grup de comando taliban.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: