„Tara lui Dancila”. Rovana Plumb, campioana la slugarnicie: „Guvernul PSD a schimbat in bine imaginea Romaniei”

politica

Presedintele Organizatiei de Femei a Partidului Social Democrat, europarlamentarul Rovana Plumb, a declarat vineri ca PSD creste in sondaje, iar acest lucru ii sperie pe adversarii politici, a caror „singura arma” ar fi jignirile.

„Guvernul PSD a schimbat in bine imaginea Romaniei. Suntem a doua tara din Europa la nivel de crestere economica, iar aceste performante sunt recunoscute la cel mai inalt nivel, chiar de presedintele SUA. PSD este partidul aflat acum in crestere in sondaje si acest lucru ii sperie pe adversarii nostri politici. De aceea ne ataca pe toate fronturile, incearca sa ne dezbine si sa ne slabeasca. Dar noi ramanem uniti si vom reusi. Singura arma a adversarilor nostri sunt jignirile. Noi nu acceptam un astfel de comportament, nu acceptam nici sa ni se dea lectii de catre cei care au muncit in cinci ani cat munceste un roman obisnuit in cinci zile lucratoare. (…) Avem nevoie de un lider care are dialog cu toti romanii, la ei acasa. Si acest lider este Viorica Dancila”, a spus Rovana Plumb, la Scoala politica de vara a Organizatiei Femeilor Social-Democrate, desfasurata la Constanta.

Rovana Plumb a subliniat, totodata, ca organizatia pe care o conduce va sustine candidatura Vioricai Dancila la Presedintie, inclusiv prin dialogul direct cu cetatenii. Ea a vorbit despre progresele Romaniei in ceea ce priveste promovarea egalitatii de gen, dar a mentionat ca exista si o serie de deficiente.

„Romania trebuie sa continue progresele facute pe aceasta linie. Si chiar acum pregatim o serie de masuri care sa ajute la combaterea discriminarii de gen. Pentru ca este important sa stim ca noi avem puterea si putem schimba lucrurile in bine, cum am facut de cand suntem impreuna in aceasta organizatie. Romania are inca deficite in ce priveste egalitatea de gen si violenta domestica. Vrem sa construim impreuna o tara in care fiecare femeie sa fie in siguranta: acasa, pe strada, la locul de munca. In care fiecare femeie sa aiba sanse egale de reusita”, a spus europarlamentarul, citata de Agerpres.

Totodata, aceasta a atras atentia asupra faptului ca in Romania media salariilor orare pentru femei este cu 5,2% mai redusa decat in cazul barbatilor, procentaj care situeaza tara noastra pe primul loc in clasamentul statelor membre UE.

„Sunt multe masuri pe care noi, alaturi de Viorica Dancila, le-am facut pentru romani, pentru a creste nivelul de siguranta si de trai al femeilor din tara noastra. Voi enumera doar cateva dintre ele. Egalitate. Este o realitate faptul ca astazi media salariilor orare pentru femei este cu doar 5,2% mai redusa decat in cazul barbatilor. Cu acest procentaj suntem pe primul loc in clasamentul statelor membre UE. Guvernul nostru a crescut cuantumul stimulentului de reinsertie a mamelor in activitate pana la terminarea perioadei de ingrijire a copilului, de la 500 de lei la 650 de lei. (…) Acest Guvern pe care altii il critica a introdus ordinul de protectie provizoriu, un instrument care ii permite politistului sa intervina rapid, in situatiile de pericol iminent pentru sanatatea si securitatea victimei violentei domestice si sa inlature de indata agresorul din domiciliu. Este un ajutor pentru cele care au nevoie de protectie imediata. Suntem primul partid care am sprijinit un premier femeie. Si bine am facut. Doamna Viorica Dancila isi indeplineste cu succes acest mandat”, a precizat Rovana Plumb.

Mai mult despre: ,

Comentarii: