Tarcea ii taie lui Dragnea poftele de a face ordine in justitie. Precizari taioase privind activitatea sectiei de de investigare a infractiunilor din justitie

news

Presedintele instantei supreme, Cristina Tarcea, a declarat, marti, referitor la Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie, ca procurorii care vor face parte din aceasta structura ar trebuie sa fie independenti, bine pregatiti profesional si puternici.

„E o dispozitie legala intrata in vigoare. Noi ne-am spus punctele de vedere la momentul la care proiectul era in discutie publica, iar pe mine personal nu cred ca m-ati auzit vreodata opunandu-ma crearii unei asemenea sectii. Singurele probleme pe care mi-o puneam eu era de organizare, dar probabil ca lucrurile se vor organiza. S-a aprobat deja in cadrul CSM un regulament de organizare. Procurorii ar trebui sa fie independenti si bine pregatiti profesional si puternici. Ca peste tot, in toate profesiile, sunt oameni foarte bine pregatiti profesional , oameni pregatiti, oameni mai putin pregatiti profesional, ca peste tot. In ceea ce priveste independenta, eu cred ca una dintre premisele de la care pleaca reglementarile constitutionale este si independenta”, a declarat Cristina Tarcea.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a adoptat, saptamana trecuta, regulamentele Sectiei speciale de investigare a infractiunilor din Justitie.

Liviu Dragnea a dat indicatii, duminica, viitorilor sefi ai sectiei pentru magistrati din cadrul Parchetului.

„Nu stiu daca ati remarcat ce agitatie a fost in CSM sa nu se adopte regulamentul privind infiintarea sectiei pentru magistrati. Primul lucru care o sa iasa in public o sa vedem cate dosare au fost facute judecatorilor cu scopul de intimidare si santaj”, a anuntat Dragnea la Antena 3.

El a mai spus ca semnatarii protocoalelor secrete vor trebui sa „dea socoteala”, desi a admis ca protoalele nu sunt ilegale.

„Cei care au semnat protocoalele sunt pasibili sa fie pedepsiti, astea sunt chestiuni penale, trebuie sa dea socoteala. Ganditi-va la procurori, in momentul in care se adopta legile justitiei, Codurile Penale, va dati seama ce va fi in Romania?”, a mai spus seful PSD.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: