Targul facut de Olguta Vasilescu cu Dragnea. Ce primeste in schimbul renuntarii la functia de ministru

politica

Lia Olguta Vasilescu a primit garantii din partea lui Liviu Dragnea ca viitorul ei sot, Claudiu Manda, se va afla pe o pozitie eligibila pe lista pentru alegerile europarlamentare daca isi retrage candidatura pentru functia de ministru al Dezvoltarii, anunta surse din PSD citate de hotnews.ro.

Potrivit surselor citate Claudiu Manda se regaseste pe lista scurta privind candidaturile la europarlamentare. „Manda este sustinut de presedinte pe unul din locurile eligibile pentru Parlamentul European. Este o compensatie pentru amandoi, sa zicem”, au explicat sursele.

Lia Olguta Vasilescu a anuntat, marti seara, ca isi retrage candidatura pentru functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii.

„Astazi, in urma unei discutii cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotararea sa imi retrag candidatura pentru functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii. Un atac la CCR inseamna o perioada de cel putin o luna si jumatate de asteptare, perioada in care activitatea guvernamentala ar avea in continuare de suferit prin absenta din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact in perioada in care Romania detine presedintia UE. Nu am facut o miza personala din accederea intr-o functie guvernamentala, dar sunt convinsa ca, asa cum am reusit sa deblochez proiecte mari de infrastructura locala in mandatul de primar sau sa pun in aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, as fi reusit sa deblochez proiecte mari de infrastructura locala, regionala si nationala in cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat”, spune ea.

Lia Olguta Vasilescu spune ca isi va continua mandatul de deputat PSD de Dolj, unde spune ca a fost aleasa cu 60 la suta din voturi si isi va respecta promisiunile facute in campania electorala alegatorilor sai.

„Le multumesc tuturor colegilor din CEx care m-au votat in unanimitate pentru aceste demnitati si, in special, lui Liviu Dragnea si doamnei prim ministru Viorica Dancila care m-a propus si cu care, intr-o formula sau alta, voi colabora si in continuare pentru proiectele pe care mi le-am asumat in campania electorala din 2016”.

Ea isi exprima speranta ca „presedintele Klaus Johannis va numi urgent viitoarea nominalizare pentru functia de ministru din partea partidului care a castigat alegerile parlamentare, renuntand la blocarea Guvernului Romaniei prin incalcarea repetata a legilor si Constitutiei, in conditiile in care personajul care i-a provocat atata ingrijorare dispare din ecuatie”.

Postarea ei se incheie cu hashtagul „totdeauna cel mai destept cedeaza”.

Mai mult despre: ,


Comentarii: