Tariceanu – 2% vrea guvern de uniune nationala dupa alegeri: „Sa cuprinda toate fortele politice”

politica

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a declarat, intr-un interviu acordat Agerpres, ca dupa alegerile legislative nu ar trebui sa existe „formula clasica majoritate – minoritate”, fiind o situatie de criza, iar fostul lider ALDE Calin Popescu-Tariceanu a apreciat ca un nou Guvern ar trebui sa fie format in aceasta perioada din toate partidele parlamentare.

„Intr-o situatie de criza, cred ca ar trebui toti sa punem umarul sa scoatem tara din criza, dupa care revenim la traditionalul opozitie si putere”, a afirmat Victor Ponta.

Calin Popescu-Tariceanu a subliniat ca o „formula larga de Guvern”, care sa cuprinda toate fortele politice, ar trebui sa functioneze strict pe perioada crizei.

Cei doi au vorbit si despre fuziunea dintre ALDE si Pro Romania, precum si despre rezultatele pe care doresc sa le obtina impreuna la alegerile parlamentare din 6 decembrie, un procent de peste 9% din votul alegatorilor.

Tariceanu a mai precizat ca dupa scrutinul electoral va avea loc un congres pentru alegeri in noul partid format din fuziunea Pro Romania si ALDE.

Cei doi au facut referire si la masurile luate de Executiv in contextul pandemiei de COVID-19, apreciind ca acestea sunt „necalibrate”, iar Guvernul este unul al „haosului”.

Comentarii: