„Tariceanu a dat frau liber unor sentimente primitive, grobiene. Sa indrazneasca numai sa-l suspende pe Klaus Iohannis” – Tensiunile cresc la varful statului roman

politica

Liderul liberalilor Ludovic Orban a declarat joi ca nu a mai vazut atacuri atat de pline de ura din partea presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, impotriva sefului statului Klaus Iohannis.

„Nu am mai vazut atacuri atat de pline de ura si de ranchiuna din partea presedintelui Senatului impotriva presedintelui Iohannis. Este inadmisibil sa dai asemenea declaratii, care nu au in spate absolut niciun fel de fundament si care reflecta de fapt disperarea celor care sunt astazi vremelnic la putere, pentru faptul ca nu pot sa isi faca jocurile si sa subordoneze Justitia pentru a scapa de faptele pe care le-au savarsit. Tragem un semnal de alarma pentru ca este totusi presedintele Senatului si nu poate sa isi dea frau liber unor sentimente primitive, grobiene si sa atace presedintele si institutia prezidentiala inventand niste acuzatii care nu au absolut niciun fel de fundament”, a spus Orban, la Palatul Parlamentului.

Despre declaratia lui Tariceanu potrivit careia nu a vazut nicio scumpire la carburanti dupa reintroducerea accizei, Orban a spus ca nu are nicio legatura cu realitatea.

„Nu stiu cum nu a vazut domnul Tariceanu cresterea preturilor la pompa, inseamna ca nu alimenteaza el la pompa, ii alimenteaza probabil soferul masina sau alimenteaza din bugetul Senatului si atunci nu ii pasa cat costa benzina. Oricine a trecut printr-o benzinarie a vazut cu ochii lui o crestere clara si limpede care este o crestere aproape egala cu marimea accizei suplimentare care a fost introdusa in buget. (…) Declaratiile domnului Tariceanu nu au nicio legatura cu realitatea”, a precizat presedintele PNL.

Ludovic Orban a adaugat ca nu exista niciun motiv pentru o eventuala suspendare din functie a sefului statului, asa cum se vehiculeaza in ultima vreme.

„Sa indrazneasca! Nu exista absolut niciun fel de motiv. Probabil sunt deranjati (PSD si ALDE — n.r.) de faptul ca presedintele este consecvent, ca respecta normele statului de drept, ca respecta angajamentele noastre pe care le avem si ca este preocupat in primul rand sa asigure o imbunatatire a imaginii Romaniei in lume. Tot ce face PSD si ALDE astazi nu face altceva decat sa creeze probleme suplimentare de imagine Romaniei, sa afecteze sansa noastra de a finaliza Mecanismul de Cooperare si Verificare si sa ne tina in situatia de copil problema al Europei in materie de Justitie”, a opinat Orban.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat joi ca seful statului Klaus Iohannis se face ca nu vede deficientele din functionarea institutiilor care alcatuiesc statul de drept din Romania si „patroneaza un sistem de putere corupt”. El a mai spus ca nu a vazut nicio scumpire la carburanti dupa reintroducerea accizei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: