Tariceanu a luat-o din nou pe aratura. Sustine ca oficialii din Comisia Europeana sunt manipulati de protestatarii #rezist, „care au propria lor agenda”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat ca, pe langa scrisoarea trimisa conducerii Comisiei Europene, comunicarea cu oficialii acestui for se va realiza si prin intalniri directe.

Intrebat vineri, la Romania TV, despre o eventuala comunicare directa cu Comisia Europeana, cum va face presedintele Klaus Iohannis, Tariceanu a spus: „N-aveti nicio indoiala, o vom face si noi, la fel, in intalniri directe, pentru ca aceasta comunicare, pana la urma, va trebui facuta in special intre Comisie si corespondentul din Romania, care este Guvernul Romaniei si, sigur, Parlamentul, care este implicat in activitatile de legiferare, unde avem o serie de chestiuni care se regasesc in masurile mentionate pentru a fi puse in aplicare in baza MCV. Deci vom avea, fara indoiala, acest prilej pe care il vom utiliza”.

Potrivit lui Tariceanu, in Romania exista „o anumita tendinta” de diminuare a increderii in institutiile fundamentale ale statului.

„Exista o anumita tendinta in Romania ca institutiile fundamentale, democratice si legitime ale statului si suveranitatea Parlamentului de a legifera sa fie puse sub semnul intrebarii si sa se incerce o delegitimare a acestor institutii, o diminuare a increderii si in schimb sa trecem la o formula inedita de democratie, ‘democratia strazii’, (…) Vorbim, dupa cum vedeti, de grupuri vocale, de protestatari care nu sunt confortabili cu rezultatul alegerilor si care au propria lor agenda politica, pe care ar vrea sa o impuna majoritatii.(…) In urma acestor manipulari, ce intrebari isi pun oamenii din Occident? Ce se intampla acolo in Romania e grav, se afecteaza independenta justitiei, hai sa ne preocupam'”, a adaugat Tariceanu.

Presedintele Camerei Deputatilor si al PSD, Liviu Dragnea, si presedintele Senatului si al ALDE, Calin Popescu Tariceanu, afirma, intr-o scrisoare comuna adresata oficialilor Comisiei Europene pe 24 ianuarie, ca sunt ingrijorati cu privire la „modul incorect” in care a aceasta a fost informata „in ceea ce priveste transparenta dezbaterii pe tema justitiei din Romania”.

Presedintele Klaus Iohannis se va intalni, miercuri, la Bruxelles, cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: